View Single Post
Eski 16-10-2006, 13:01   #48
Oğuz Sağlam
Ağaç Dostu

Oğuz Sağlam's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
bonsaireef Hocam,
sizin "Paludaryum ve Bonsai" başlığını biraz sabote ettik gibi görünmekle birlikte, sanırım bu teras çalışmasının bir penjing çalışması olarak da algılanması affedilmemiz için hafifletici sebep olacaktır.

Bu taslak üzerinde daha epey çalışacağım. Birçok makyaj işi var. Haliyle aydınlık fotoğraf hatta makroları bir süre ertelersek mutlu olacağım .

Platformu elimdeki atık XPS ve EPS malzemeleri birbirine silikonla yapıştırarak, falçata ve bıçaklarla keserek, çakmakla ocakla yakıp şekillendirerek oluşturduktan sonra üzerine yazın kumsalda topladığım "Incisus&Lotus" kızılı çakılları silikonla yapıştırdım. Daha sonra çimento bazlı ancak çimentodan daha hızlı sertleşen ve daha yüksek dayanımlı bir tamir harcı ile kapladım. Bu harcı suyla karıştırırken içine bir saç telinden yaklaşık 30-40 kat ince ve 1-2 cm boyunda polipropilen fiberler karıştırdım. Böylece sertleşen kabukta birbirine ağ gibi dolanmış bir polipropilen ağ/iskelet sitemi oluşturdum. Bu şekilde kabuk ileride çatlamayacak. Kabuk sertleştikten sonra üzerine kaba ve ince kumlardan dokular yerleştirdim. Bunu da kumlayacağım yere şeffaf silikon sürüp üzerine kumu döküp bastırarak yaptım. Biri kuzgun karası biri hardal rengi iki iri çakılı da yapıştırdıktan sonra bu işin %90'ı tamamlanmış oldu.

Söylediğim gibi bir miktar daha doku geçişlerinde detay çalışmam var. Ardından suya indirilecek.

İlginiz ve sabrınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Oğuz Sağlam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön