View Single Post
Eski 27-06-2009, 22:49   #324
bennur
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Sarkan Petunyayı da ilk kez Kıbrıs başkanlık seçimlerinde şimdi adını hatırlayamadığım bir aday ropörtaj yaparken arka planında görüp, hayran olmuştum. Yana yakıla her yerde bu çiçeğin ne olabileceğini araştırmıştım. Sonunda bulmuştum. İddialı olacak ama o zaman hiç bir fidanlık sarkan petunyayı bilmiyorken ben Yalova'dan arayıp bulup 2 kasa getirtmiştim. O zaman ne balkonum ne bahçem vardı ama tüm pencerelerin önüne çiçeklikler yaptırmıştım. Tüm saksılarıma Petunyaları dikmiştim, en az 1 metre aşağıya sarkmışlardı. Görenler kapımı çalıp çiçeğin adını soruyorlardı. Sonraki yıllarda popüler oldu. Şİmdi ben yetiştiremiyorum çünkü normal petunyalarım bile yapış yapış olup ölüyorlar. Ya bu çiçeğin yetiştirilmesi sırasında bir hata yapılıyor, ya iklim değişti. Çünkü o zamanların en zahmetsiz çiçeği Petunyalardı.
Ben de çok seviyorum, çokça da tohum alıyor, tohumdan yetiştiriyorum, bu yılkiler de çok sağlıklılar. Hem duvar askılarımda hemde büyükçe uzun saksılarda coşmakla meşguller. Fotoğraflarını paylaştım dı. Torf toprak kullanmasam, çok rüzgar almasalar belki daha da iyi olacaklar. Ön ve arka bahçelerden müthiş görüntüler, ellerinize sağlık. Sevgiyle kalın

Düzenleyen bennur : 28-06-2009 saat 08:06 Neden: imla hatam
bennur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön