View Single Post
Eski 27-06-2009, 18:47   #234
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Teşekkürler sevgili Nevsune... Dediğin gibi, bitkiler doğal ortamında problemsiz büyüyorlar, farklı ortamlarda, şartlar da farklıysa büyütmek, çiçek açtırmak için zorlanıyoruz. Bahçenin bazı yerlerinde toprak o kadar kötü ki, ektiğimi-diktiğimi zor ayağa kaldırıyorum ama orada doğal olarak çıkan bitkiler nasıl hızlı gelişiyorlar, üstelik bakımsız, susuz olsa da. Biz burada begonvili 1 m uzatmak için uğraşıyoruz, Bodrum'da evi olan bir komşum " başa çıkamıyoruz, her yeri sardı, neredeyse baltayla kesiyoruz." deyince inanamamıştım.

Ortanca Karadenizde de yaygınmış, demek ki çok rahat yetişiyor, mezarlıklarda bile kullanılıyormuş. Nemi seviyor, çok sıcaklarda hemen pörsüyorlar, aşırı soğuklara uygun değiller. Bu nedenle Ankara onları biraz zorlayabilir, yazın çok su isteyebilir.

Eh, ben de kapalı, yeşil görmeyen evlerde kendime gelemiyorum, ortamımı bulunca ve bahar gelince hastalık dinlemeden elimden geleni yapıyorum. Benim yerim de toprağa yakın; yeşil dalların üstünde değil, altında olmalı

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön