View Single Post
Eski 27-06-2009, 08:10   #232
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Sevgili Limon, biz de önce duvara kafayı takmıştık. 40-50 m uzunluğunda, 4-7 m yüksekliğinde kocaman gri duvar, çukurdaki ev de çok kötü durumdaydı, her yer dökülüyor, bahçe yamaç... Bazı arkadaşlarımız buranın adam olmayacağını ve yerinin kötü olduğunu da söylemişti.

İlk baştan beri boyasını dert etmiyordum çünkü yeşil görmek için sarmaşığa en başta karar vermiştim. Yeşillik görmek için bahçeli yerde oturmayı tercih ettim, niye duvar göreyim Yüksek duvarların bize avantajı oldu, rüzgardan koruyor, gölge alan oluşturuyor, bahçeye kuytuluk veriyor. Düz yol üzerinde bir bahçem olsaydı bu kadar rahat kullanamayacaktım. Fazla gölgeli yerleri de ona göre bitkilerle değerlendirmeye çalışıyorum.

Merdivenin olduğu duvarda, toprak olmadığı için buraya bitki sardırmanın zor olacağını düşünmüştüm. Ev kapısı karşısına ve merdiven çıkışına vakit buldukça mozaik desenler yaparım diye düşünüyordum ama sağolsun yasemin çabuk gelişiyor. Merdivene çıksın diye sol tarafa dal attım ama o hızla yukarı doğru, inşaat olan bahçeye tırmanıyor, yer yer duvara sabitleyerek merdiven duvarına yönlendireceğim. Bir tarafta yasemin, diğer tarafta hanımeli düşünsene, merdiven eziyet olmaktan çıkar

Sevgili Almira, Bennur tekrar teşekkürler.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön