View Single Post
Eski 25-06-2009, 23:09   #972
Oğuz Alper
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
DEVAMI:

Sn.Balıkçı Serdar : Şeftali yaprak kıvırcıklığı hastalığına yakalanmış fidanların fotoğraflarını yüklüyorum. Bu fotoğraflar 30 Mayıs 2009 Cumartesi günü çekildi, Pazar günü hastalıklı yapraklar temizlenip, 2 Mayıs Salı günü Bionem uygulandı. Müteakip uygulama hava yağmurlu olduğu için 3. günde yapılamadı, 4. gün (6 Haziran Cumartesi) 2. Bionem uygulaması yapıldı. 2. Uygulama yapılırken, yeni yaprak filizlerinde, sağlıklı ve oldukça hızlı gelişmeler izlendi. Fotoğraflamadığım armut fidanlarındaki siyah böceklerin 2. uygulama yapılırken oldukça azaldığı da gözlendi.

2. Uygulamadan bir gün sonra (7 Haziran Pazar) tüm fidanlarda gözle görülür bir canlılığın yanı sıra, armut fidanlarındaki böceklerin kaybolduğu gözlemlendi. Bakalım bu hafta sonu durumlar nasıl olacak

Bu hafta sonu alacağım fotoğrafları da, Pazar veya Pazartesi yüklerim nasip olursa gelişmeyi beraber izleriz.

Sn.Nevsune : Ben henüz Bionem almadım. Tam almak üzereyken bir arkadaşım denemem için az bir miktar vermişti. Bir iki olayda gözle görülür farklar yaşadım. Gerçi kullanım sürem henüz fazla değil ama çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Şimdi ROA'yı duyunca onu gözüme kestirdim Umarım en kısa zamanda piyasaya çıkar, sabırsızlıkla bekliyorum.

İki hafta kadar önce aldığım bir petunya fidesini diktikten bir kaç gün sonra yaprakları yatmaya başlayınca (geçen yıl bu şekilde başlayan hastalıktan hiç bir petunyamı kurtaramamıştım, birinde başlayınca sırayla diğerleri de aynı şekilde ölüyorlardı) hemen bionem püskürttüm. Ertesi gün yapraklar toparlanmaya başladı. Şu anda gayet iyi durumda.Külleme konusuna gelince yazan arkadaşın tereddütlerinin bitkinin sağlığı mı yoksa maliyet konusunda mı olduğunu çok iyi anlayamadım. Ben kendi küllenmeye yakalanmış ortancamın durumunu sırasıyla gösterirsem sonuç daha iyi ortaya çıkacaktır sanırım.

Sn.Müjgan Yılmaz :Sn Oğuz Bey
Bionemi düzenli olarak uyguladım,sonuçları paylaşma sorumluluğu nedenıyle ;
Güller de Sebzeler de de;(Bakla )tarihine dikkat ederseniz,(9 mayıs) bulunduğumuz bölgenin iklim koşullarına göre bir hayli erken bir dönem ve oldukça bol ürün aldım.[

Sn.Balıkçı Serdar : Şeftali fidanlarının geçen haftaki ilaçlanmasından (bionem ile) sonraki durumu. Şeftali yaprak kıvırcıklığından eser kalmadı
Armut fidanlarında ki siyzh böceklerde oldukça temizlemiş, sadece bir fidanda 8-10 adet böcek olan bir kümeye rastladım, o da ilaçlama yaparken muhtemelen değmemiş bir yer, elle temizledim, şu an orası da tertemiz

En büyük artısı ise; bahçede uğur böceği dolu, teşekkürler Oğuz Bey

NOT: Roa'yı bekliyoruz.

Sn.ialp32 : ayrıca hakkının hakkınıda vermeli bionem kullanmaya başladıktan sonra bahçede gözle görülür bir yeşillenme ve uğurböceklerinin sayısında artış var(uğurböcükleri 20 gündür kimyasal ilaç atmadığım için de çoğalmış olabilirler tabi ki )birde açan çiçekler tutarsa zaten;hemen tanıdık kabzımal arayacağım bu gidişle

Sn.Oğuzhan: Benimde Limon,Lime ve Kolonya Çalıma uyguladığım Bionem iyi geldi.Yeni filizler ve yeni tomurcuklar çıkmaya başladı.Gelişmeleri bildiririm.

Sn.20Horoz : fotograf makinası bir iş için gidince halen bir cok resimi ekliyemiyorum.

Benim bu üründeki izleninim büyük bahceler ve tarlalar için önerim kesinlikle taral makinası biz üreticiler için gerekli.bağda su andaki gelişmeler kesinlikle sinek derdim yok ama külleme konusu biraz tereddüt nedeni benim uygulamadan kaynaklanan sorun ama su var uygulanan aralığı 3 güne indirince hiç sorun kalmadı ayrıca muhakkak cok iyi karışım saglanmalı.Oğuz beyin yardımlarından dolayı yine cok teşekkür ederim

Sn.Halil Önen : bu arada ben ürünlerinizi zeytinde pamuklu biti tartışmasından beri denemek için, kullanıyorum. siz bunun nasıl olduğunu bilirsiniz. Sonuçların hepsi mükemmel.

Sn.Feriha : Oğuz Bey,

Bionemi blender ile karıştırarak beyaz hale getirmeden kullandığım dönemlerde ben kendimce beklediğim faydayı gördüm.
Güllerimin yapraklarında küllenme olmadı, yoğun şekilde beyaz sinek akınına uğramış bitkilerimdeki sineklenme yok oldu.
Saksılarımda sinek olmadı. Olduysa da bionemle giderdiğimi düşünüyorum.
Demek ki bu haliyle de bir fayda sağlıyor tecrübesi edindim.
Belki gereken faydayı sağlamak için daha sık kullanmak durumunda kaldım.

Bir süredir bionemi blender ile karıştırırak ve bir süre bekleterek kullanmaya başladım.
Benim bir talebim yoktur, teşekkür ederim.

Sn.İklimsiz: adı geçen gardenya bionem uygulamaları sonucu unlu bitten tamamen arındı.

Arındı derken, artık hareket eden unlu bit göremiyorum. Cansızlar hala dal aralarında duruyor, temizle temizle bitmiyorlar çünkü.

Dün gardenyayı incelerken, karıncaların cansız unlu bitleri götürmeye çalıştıklarını gördüm

Sn.Akcan67 : Uzun zamandır ben de bir şeyler yazmak istiyordum.Kısmet bu günmüş.Şu anda ürünlerin resimlerinide yülemek isterdim ama daha sonra inşallah.
Fideleri ilk diktiğimden beri gerek yaprak gerek kök uygulamalarına nizami olarak dikkat ettim.Hiç bir şekilde bahçemde kimyasal bir ilaç kullanmadım.İlk dikkatimi çeken şu oldu ;çevremdeki insanlar bitkilerde ki değişik hastalıklardan bahsederken ben bu sorunların hiç birini yaşamadım.Kırmızı örümcek , yaprak biti vb.. zaralılarla bu sene tanışma fırsatım olmadı.Hayatımda ilk defa bahçemden bu kadar çok salatalık biber topluyorum.Domateslerin zerafetini de anlatmadan geçemem.Bionem kullanmadığım ürünlerden henüz ne bir salatalık nede bir biber alabilmiş değilim.
Bionemi kullanırken tek şikayetim ( ! ) 19 LT lik damacanı çalkalamak hiç de kolay olmadı.
Bionemin özelliğini kendi açımdan kısaca özetlemek gerekirse birincisi sağlıklı ve tamamen organik ürünler.İkincisi ise adaleli bir kol yapısı.
Kısaca özetlemek gerekirse OĞUZ BEY sizin her soruya neden bu kadar sabır ve azimle cevap vermenizi şimdi daha iyi anlıyorum.Biz bile bazen okurken sıkılsak bile siz tekrar tekrar aynı sorulara bıkmadan cevap veriyorsunuz.Bionemi kullandıktan sonra kıymetini çok daha iyi anladım.Umutla ve sabırla roayı da bekliyoruz.Benim 200 metrekarelik bahçeme bakıpta bir arkadaşım 20 dönümlük tarlasında kullanmak istiyorsa varsın gerisini bu ürünü kullanalımmı kullanmayalımmı diye düşünenler düşünsün.Başta bu ürünü tanımama vesile olan size ve bütün ekip çalışanlarınıza teşekkür etmeyi kendime bir borç bildim.
EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN ARKADAŞLARA ÇOK TEŞKKÜR EDERİM.

Sn.Lerdemir : Aynı sonuçları ben de gözlemledim.

Bahsettiğiniz rahatsızlıkları bu sene görmemekle birlikte, ortama dışarıdan sokulan hastalıklı/zararlı içeren bitkilerin de sağlıklı olanlara etkilerini önce en aza indirip, sonra da zararlıların yok olmasını sağlıyor.

Sn.lerdemir: Bu bilgilerin, bugünlerden çok daha önce sunulması gerektiği kanaatine varmış durumdayım.
Bir diğer çıkarımım ise, bu hale gelmeden de, bu Bionem'in işe yarıyor olduğudur.

Sn.Meyvelitepe: Anlaşılan Bionem'i ben de doğru dürüst karıştırmadan kullanmışım. Şeftalilerde işe yaramamasının sebebi bu mu acaba? Daha yapraklar çıkarkenden başlayarak birer hafta ara ile üç kez sadece Bionem uygulamama rağmen şeftalilerde yaprak kıvırcıklığı oldu (olacağını bildiğim için özel uygulama yapmıştım). Akabinde mastercop ile önledim. Şimdi iyiler. Kaolin kili uygulamasından sonra artık hiç bir ilaçlama yapmıyorum zaten. Gerektiğinde takviye kaolin kili uygulayacağım. Tuzaklardaki duruma göre kısmi spinosad yapma olasılığını yedekte tutuyorum.

Sn.Müjgan Yılmaz : Ne deseniz,haklısınız ağaçlarım üç yaşında ben de acemi bahçıvan,(bir çok meyveyi sadece manavlar da görerek büyüdüm)öğrenmeye doğrusunu bulmaya çalışıyorum.Bu yıl ilk kez doğru düzgün meyve alabileceğim.Mart ayın da bir uzman davet ettim,ağaçlar çok genç şu an budamaya ihtiyaç yok dedi.Tüm önerilere açığım uzmanlara da sonsuz saygım var.Sonbahar da bır iki ağacın fotoğraflarını göndererek ,izninizle yardım talep edebılırım.
Ama birtek şey gururla söyleyebilirim,sadece çiftlik gübresi kullanarak(bu yıl bıonem de ilave ettım)tüm dostlarıma ilaçsız,hormonsuz sebze yedirdim.Mükemmel sayılabilecek,gül ve ortanca yetiştirdim

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön