Konu: mayer Limon
View Single Post
Eski 25-06-2009, 19:52   #158
osmann
Ağaç Dostu

osmann's Avatar

Giriş Tarihi: 19-06-2008
Sayın Feriha;
Limonun son durumunu merak ettim. Aynı pis mahluklar geçtiğimiz aralıkta benim kumkuatımı ele geçirdiler. Yenilen bitki olduğundan zirai ilaç kullanmaya çekindim. Ev ilaçları araştırayım derken iyice fena oldular aynı sizdeki gibi yaprakların ve 15-20 tane olan meyvelerin tümü döküldü. Ben de artık yapacak birşey kalmadı nasıl olsa öyle de böyle de öldü deyip kendimce bir yöntem geliştirdim.Bence siz de acilen bunu uygulamalısınız. Elime koca bir paket ıslak mendil aldım,ve tüm dallarını neredeyse kazır gibi bunlarla silmeye başladım. Çünkü yarı saydam konik kabuklu bite benzer birşeyler var sizin limonda da. Ben oları tırnaklarımı ıslak mendille sararak kazıdım.Büyükleri hafif kahverengimsi genç olanlar ise fıstık yeşili(zor fark ediliyor)Yaprak da kalmadığı için temizlemesi kolay olur merak etmeyin. Belli aralıklarla bu temizliği sürdürdüm. En sonunda kazanan ben oldum. Şimdi birçok dal ve sürgün verdi, kendine geliyor. Ama dikkatli olun sık tekrarlama riski yüksek. Onun için aydınlık bir yerde varsa büyüteçle inceleyin ara sıra. Bir de arada yapraklarına arapsabunlu zeytinyağı su püskürtüyorum. Şu an sorun yok. Geçmiş olsun biliyorum çok sinir bir durum.

osmann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön