Öncelikle herkeze selamlar.
ben sitede yeniyim.
İki hafta önce kompost yapmaya başladım.Sitenizdeki önermeler çok işime yaradı, o yüzden hepinize çok teşekkür ederim.
4 çuval kadar biçilmiş çim ile başladım.Gayet iyi gelişme gösteriyorlardı.Ama sanırım bazı hatalarım oldu.Bunlar hakkında sizinde yorumlarınızı bekliyorum mümkünse.
1-Kompostumda sanıyorum yeşiller biraz fazla oldu.Çünkü hacimsel olarak eksilme sanki sizlerin söylediklerine göre daha fazla oldu gibi.Ben kahverengileri yani kurumuş dal,yaprak
vb lerini bulamadığım için gazete kağıtlarını kullandım.Gazete kağıtlarındaki yaşadığım sorun eğer sorunsa çokda emin değilim ama okadar küçük küçük bölmeme rağmen bidonların içinde birbirlerine yapıştılar ve çimlerle homojen bir karışım olmadı.sizce bu tespidim doğrumu.
2-Biraz acemiliğimden birazda aceleciliğimden kompostlaşma sırasında sürekli üzerine evsel atıkları ilave ettim. Sanırım buda başka bir hata.Birde bu yetmiyormuş gibi bu hafta sonu komşumun çim biçtiğini görünce dayanamayıp onlarıda bidonların üzerine ilave ettim.Birazda gazete kağıdı ekledim.Ama şu anki görüntü hiçde hoşuma gitmiyor.Sanırım çürüme başladı.
Bu konuda sizce ne yapmalıyım.Bütün bidonlarımı bahçeye döküp içine bulabilirsem biraz ince talaş katıp tekrardan yanma işlemini başlatabilirmiyim sizce...
ilginize şimdiden çok teşekkürler