View Single Post
Eski 25-06-2009, 10:03   #939
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
İlaçlama ekipmanı ciddi bir sorun. Bende taral var ama hiç bir işime yaramıyor. Sebebi pratik değil, ilacın yarısından fazlası ziyan oluyor. Motorlu sırt pımpaları da fazlasıyla hammallık gerektirdiğinden iyi değil. Bir ara taral gibi bir şeyin elektriklisini alıp, açma kapama düğmesini hortuma bağlayacağım bir uzatma kablosuyla yapmayı düşünmüştüm. Sonra şarzlı sırt pompası buldum. Her şarzda 10-12 depo boşaltılabiliyor. Şimdilik en pratik ve ilacı en uygun kullanan cihaz bu. Zeytin ağaçlarının tepesine kadar ilaç atabiliyorum. Daha yüksek ağaçlarda işe yaramaz.

Anlaşılan Bionem'i ben de doğru dürüst karıştırmadan kullanmışım. Şeftalilerde işe yaramamasının sebebi bu mu acaba?

Karıştırmak için şöyle bir şey geliyor aklıma. Matkabın ucuna takılan boya karıştırıcılar var. Mikser kadar iş görür. Söz gelimi, 100 lt'lik su için gereken dozaj büyükçe bir kovada 15 litre su karıştırılır. Uygun miktarda karıştırılmış ilaç alınıp pompaya konur. Üzerine su ilave edilir. İlave edilen su ile önceden mikserlenmiş ilacın karışması kuvvetli çalkalama veya pompanın içerisinde normal karıştırma ile homojonize etmek sağlanabilir. Zaten iyice karışmış malzemenin daha fazla su ile karıştırılması ayrıca mikserlemek gerektirmez.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön