Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lithi-um
Lahana çorbası olabilecek bir yemek mi? allah askına  Ha lahanadan çorba yapmışsın ha soğandan aynı.  Sarmasını yapsınlar tabiyki yerim.hemde çok severim.bu arada hamsi köy diye bir yere götürdüler 100 km yol gittik. Hamsi yiyecez sanıyorum. oysa sütlağaç'ı meşhurmuş.Ben sütlağacı da sevmem. ama 2 tabak yemiştim  mükemmeldi.birde mıhlama harikaydı 
|

Doğu Karadenizde yaşamadığın için o bölgede yaşayan insanların (benim kuşağımın ve bizim büyüklerimizin hayat mücadelesini bilmiyorsun Lithi-um. İmkansızlıklar insanlara kendi yağlarıyla kavrulmayı, var olanı zenginleştirmeyi değişik tatlar üretmeyi öğretiyor.
Doğu Karadenizde çok dar bir sahil şeridi vardır ve ekilebilir alan çok dardır. O dar alanda ne yetiştirebiliyorlarsa onu yetiştirirler. Bütün doğal güzelliğine, doğal zenginliğine karşın çok göç veren bir bölge olmasının nedeni de budur. Karalahana da bol yetişen bir sebze. Çorbasını bilmem. Evimizde yapılmazdı. Ama sevmemekle beraber değişik yemeklerini tattım.
Hamsiköyü biliyorum. Fırın sütlaçı ve mıhlaması meşhurdur. Mıhlamayı ben de severim.

Hem besleyicidir hem de enerji deposudur kışın soğuğuna karşı. Üstelik tok tutar.