View Single Post
Eski 14-10-2006, 23:25   #269
Skala
Ağaçsever

Skala's Avatar

Giriş Tarihi: 02-07-2006
Kış Mevsimi Yaklaştı Ve Avokado Tohumu Temin Ettim Çimlendireceğim :

Bu konuda kendi yorumumu ve sizlere ne yapabilirsiniz bunu aktaracagım

Avokado tohumu temin ettiniz suda çimlendirmeyi denediniz tohumunuz çürümedi ama hiç bir hareket yok belki içinizde haydi çık işin içinde diyenlerimiz var tohumumuz cimlenmede uyuşuk ve tembel bir öğrenci olabilir yahu bizim tohum bu sene üşeniyor filizlenmeye bir torpil yaptırıp hazır Avokado alalım diyenlerde vardır. Bunları siz doğa ve bitki severler fazla düşünmeyin ben ne yapabilirim bunun düşünüp uygulamaya geçmeliyiz.

İlk bu siteye üye oldugumda bir yazı yazmıştım ve demiştim ki avokado tohumunuzu 1 - 2 hafta gasteye sarıp kurutup dikin demiştim.

İki uygulamamız var tohumumuzu gasteye sarıp kuru bir ortamda ilkbahar mevsimine kadar saklamak suda çimlendirme teknigiyle çimlendirmek veya suda uzun vadeli birakmak tohumumuzu kontrollü bir şekilde sabırla uyanmasını ve sağlıllı çimlenmesini beklemek burda demek istediğim benim başıma geldi 2000 senesinde kışın çimlendirme tekniklerini tohumumu uyguladım ama bir türlü uyanmadı sabırla bekledim ve 2001 senesi mart 8 zinde filizlendi sabır taşı olsaydım catlardım.
Demem oki çimlendirmeyi deneyin çimlenirse tohumunuz kışın sanmayın zeki tahsilli bir tohumunuz var kaderinizde çimlendiğini görmeniz varmış herkese başarılar. Umarım bu sitede herkes amacına ulaşır bilinmesi gereken doğamıza yeni türler ve dünyamızda yetişen binlerce bitkinin insan emegiyle çogalmasını saglamak hedefiniz evinizin bir köşesini süslemek değil doğaya katkıda bulunmak olsun cocuklarınızı oyuncak aldığınız kadar küçük bir fidan veya bir tohum alın büyük bir hevesle yetiştirmesini cocugunuza sevdirerek nesiller boyu doğamızı koruyan bilinçli insanlar yetişsin.

Kaynak : Deneyimlerim ve Uygulamalarım.

Skala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön