Su ile bionem'in çok iyi karışması gerekir. Bunun için el blenderi kullabilirsiniz. Ev kullanıcıları, ağzı kapalı bir şişede, 4 parmak boşluk bırakıp, hızlıca çalkalayarak bunu sağlayabilir. Karışımın süt beyaz olması, işlemin tamamlandığını gösterir.
Hazırladığınız karışımdaki bakterilerin sayısı ne kadar çok olursa, o kadar etkili olacaktır.
Bu nedenle bionemi suyla karıştırdıktan sonra en az 15 dakika beklemelisiniz.
24 saat bekletip uygularsanız çok daha iyi olur.
Bakteri ve içerisindeki yağlar ile enzimler karışım başladıktan sonra fermentasyona uğrar, hem sayıları artmaya başlar, hem de enzimler ve yağların parçalanması ile süt beyaz (Rakı normunu) renk oluşur.
Kullanım kılavuzu ve kolaylığı çözülüyor.
Sn. Oğuz bey, yukarıdaki kullanım kılavuzunun, bionem kabının üzerine eklenemesi çok daha iyi olacaktır.
Ayrıca açık tarla yetiştiricili ile ilgili de uyarı olmalıdır.
Sn. malina, yukarıda kullanımın nasıl olması gerektiğini çok güzel toparlamış.
Duyarlılığı ve sorumluluğu adına bende teşekkür ediyorum.
Şu anda çiftçinin kendisinin bulduğu ve uyguladığı yöntem de bir şekilde kullanım kılavuzunda belirtilmeli diye düşünüyorum.
Ben uygulamayı anlatayım, nasıl toparlanır bilemem.
Karıştırıcının (taral) içine bir karış kalacak kadar su dolduruluyor ve içine ürün ilave edilerek 15 dakika karıştırılıyor.
Sabah yapılan bu uygulama, gölgede akşama kadar bekletiliyor. Yani 10 ya da 12 saat kadar. Bu 24 saat olarak belirtilmeli.
Akşama uygulama yapılırken hem karıştırılıyor, taralın diğer bir kolu da karışımın
içine konarak tank içinde de ilacın devir_ daimi yaptırılıyor, diğer atma kolu ile uygulama yapılıyor.
Bionemin kabı büyük olduğu için bunu üzerinde belirtmek kolay olabilir.
Ancak, ROA kabı çok küçük. 30cc şişe üzerinde kullanma kılavuzu nasıl olacaktır? Okumak için hediye olarak büyüteç verirsiniz olur.
Ya dış kabı büyük tutacaksınız. Ya da eczanelerde satılan ilaçlar gibi içine ayrı bir kullanma kılavuzu koyacaksınız.
Unutmayın, kükürt küllemenin en iyi ilaçlarından biridir. Ancak kullanma zorluğundan dolayı çiftçi tarafından terk edilmiştir.
Başarılar.
|