Konu: Çim
View Single Post
Eski 23-06-2009, 20:17   #198
ÖzgünVadi
Yeni Üye

ÖzgünVadi's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2009
Tekrar merhaba,

Bugün 19. günü bitirdim. Deneme ekimimde ilk biçim zamanının geldiğini düşünüyorum.
Bu noktada ekteki fotoğrafları ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim:

Fotğraflardan da çok net anlaşılacağı gibi, kel kalan çok bölge oldu.

Sanıyorum bunun birkaç sebebi var:

1) Ekim zamanı (kanımca en önemli etken) : Haziran ayında ekim yapıldı. Hemen arkasından, malumunuz havalar çok sıcak gitti bayağı bir süre.
2) Gölge : Ekim yaptığım alan neredeyse hiç güneş görmüyor. Ben de gölge çimi kullanmadım.
3) Tohum ekim metodu : Ekimi ben şahsen, ve hayatımda ilk kez yaptım. Her ne kadar okuduklarımı uygulamaya çalıştıysam da, homojen bir dağılım sağlayamadığım ortada.
4) Sulama düzeni : Otomatik sulamamız sitede henüz çalışmadığı için (sulanacak alan yok), sulamasını yine ben, ve de sadece geceleri yapabildim.
5) Toprak tesisi : Mevcut toprağın sadece taşlarını ayıkladım. Gübreleme yapmadım. Kapak olarak da sadece torf kullandım.

Bu çalışmadan çıkardığım sonuç : Çim tesisi gerçekten iyi bir bilgi (altyapı), biraz tectübe, ve bol sabır gerektiriyor.

Umarım bu Eylül'de tüm bahçeme uygulamayı düşündüğüm çim tesisinde daha başarılı bir sonuç alırım. Evet, öğrendiğim çok şey var, ama öğreneceğim daha da çok

Bana ve burada yazdıklarıma gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederim.

Sağlıklı günler dileklerimle...

Eklenen Resimler

ÖzgünVadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön