Herkese merhaba,
Bir hafta ayrıldım ortalık toz duman olmuş. Benim yazdığım iki satırdan fırtınalar kopmuş. Benim amacım uzun süre yanlız bırakacağım sistemi ben yokken olabilecek ısı artışları ve buharlaşmalara karşı EC değerini biraz düşürüp EC' nin aşırı yükselmesine karşı sistemi korumaya almaktı. Ama bu arada da fidenin gelişiminde gördüğüm farklı gelişmeyi de paylaşmak istedim. Tamamen bir gözlemin paylaşılması.
Ayrıca ben EC' yi düşürürken RR konusunda en fazla emek veren Sevgili Malbman' dan görüşünü sormuş, onadan 2,1-2,2 EC değeri uygulamasını öğrenince aynı şartlara uyum sağlamayı düşünmüştüm.
Bizlerin evde üzerinde oynayabilecekleri çok fazla bir parametre veya otomasyonumuz yok. Yaptığımız tek şey EC oranını alçaltıp yükselterek çeşitli denemeler yapmak, güneş almaları için saksının balkondaki yeri veya pozisyonunu değiştirmek. Havalandırma ve nem oranı için balkonun camının ne zaman veya ne kadar açık kalacağına karar vermek.
Sevgili Malbman, fide teklifiniz için çok teşekkürler. Çevreyi araştırınca bol miktarda fide kaynağı buldum. Semt pazarlarıda cabası. İki adet pembe domates fidesi aldım. Biraz daha uğraşırsam adımız burada da deliye çıkacak. Bu arada Istanbul' da elime tohum ulaşmadı. Umarım göndermemişsinizdir de kaybolup gitmezler posta kutusunda.
Herkese sevgiler...
|