Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Sn. Oğuzhan, 20 adet likapa fidanım için sferosol kullanmıştım.
|
GRANÜL DOĞAL KÜKÜRT
SFEROSOL, doğal kaynaklardan elde edilmiş, mercimek tanesi görünümünde
granül, eriyebilir kullanımı son derece kolay doğal bir kükürttür. Toprak altı gübreleriyle karıştırılıp birlikte de kullanılabilir.
Ülkemiz topraklarının büyük bir bölümünde toprak pH 'sı yüksek olduğu için pH'yı düşürmek için kükürt kullanılması en ekonomik yöntemdir. Bu amaçla kullanılan toz kükürtler veya toz kükürtten elde edilmiş preslenerek granül hale getirilmiş kükürtlerin toprakta eriyip sülfat formuna dönüşmesi ve toprakta pH' yı düşürmesi yıllar almaktadır.
http://www.tagemziraat.com.tr/
-------------------------------
Toprağın pH değerini azaltmak için toz kükürt yerine GRANÜL kükürt kesinlikle kullanılmaz, kullanılsa bile etkisi görülmez. Tablo 3’de bu konuda yapılmış bir araştırmanın sonucu verilmiştir.
http://www.toros.com.tr/turkce/ud_turuncgil1.asp
---------------------------
Mikronize toz kükürt yerine granül veya iri öğütülmüş kükürt kullanılması durumunda istenilen pH azalması meydana gelmez. Bu durum Tablo-2’de gösterilmiştir.
http://www.toros.com.tr/turkce/ud_bag1.asp
Sn.MeyveliTepe
kafam karıştı açıkçası 