View Single Post
Eski 22-06-2009, 15:11   #37
otugay
Ağaç Dostu
 
otugay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 220
Ben bu bitkiyi achocha diye bildiğimden bu başlık hiç dikkatimi çekmedi. Bu sebeple aranıza biraz geç katıldım. Bu bitki ile tanışmam sayın Gurbik67 sayesinde oldu. Geçen sonbahar tohum göndermeyi teklif ettiğinde adını ilk defa duyduğum bitkiyi internetten araştırdığımda hem İnka'lara dayanan bir geçmişi olması hem de tıbbi özellikleri çok ilgimi çekti. Tabi ki hemen tohumlardan rica ettim.

Muhtelif tüketim şekilleri olduğundan üretimi fazla yapabilmek için gelen tohumlardan ikisini hemen serada saksıya ektim ve meyvelerden 1 tane tadımlık hariç kalanı tohumluk bıraktım ve bu tohumlardan fide ürettim. Fideleri toprağa aktarmakta sanırım biraz geç kaldım ve biraz fazla zaiyatım oldu. Şimdi 35 kök kadar kaldılar.

Bir haftadır tek tük tüketiyorum. Tüketim konusunda öğrenmek istediğim farklı zamanlarda olgunlaştıklarından örneğin turşu için biriktirmek gerekecek. Bu durumda buzdolabında ne kadar dayanıyorlar? Ayrıca kolestrol üzerindeki etkileri için tüketilmesi gereken miktar nedir? Daha da önemlisi tüketilmemesi gereken miktar nedir?

Eklenen Resimler
 
otugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön