Konu: Pepino
View Single Post
Eski 21-06-2009, 22:54   #523
adem_09
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 21-04-2008
pepinolar

Arkadaşlar, bende aynı size gönderdiğim fidanlardan mart ayında tüneller içerisine diktim ( daha erken meyve almak için ). Şu anda fidanların üzerinde olgunlaşmakta olan meyve olduğu gibi, yeni tutan çiçeklerde mevcut.
Arkadaşlar, pepino çiçek dökmesi herkezde olduğu gibi benim fidanlarda da var ama bakım ve ilgiyle bunu en aza düşürmeye çalışıyorum. Mesela, sayın clipton fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla naylon keseye fidan dikmiş. Ben size tahminimi ama tahmin değil olacak olanı söyleyeyim o fidan orada büyümez onları acil olarak bi alana veya bir saksıya ( 7-10 numara saksılara) aktarılması lazım. pepinoların meyve tutması için ilk olarak budama şart, ben çiçekler yeni açmış durumdayken cılız ve güçsüz durumdaki çiçekleri kesiyorum diğerlerinin daha iyi gelişebilmesi için. Bu günlerde havalarında iyice ısınmış olmasıyla çiçek tutma oranıda düşmüştür. Bunun içinde file yani % 35 -40 lık gölgelik kullanmaktayım.( pepinonun ihtiyacı olan güneşi tamamen kesmediği gibi, aynı zamanda normal açık alana görede 8-10 derece ısı farkı oluyor. Buraya kendi pepinolarımın fotoğraflarını ekliyorum ( Gerçi başka işlerderden dolayı ilgilenemedim, budama zamanı geldi ve içerisinde yabani otlar çıktı )

Umarım bi katkım olmuştur ve eğer aklınıza bi soru takılacak olursada yardımcı olmaya çalışırım. Hepinize bol ürünler

Eklenen Resimler

adem_09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön