Konu: Çim
View Single Post
Eski 21-06-2009, 19:55   #189
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sevgili arkadaşlar.
Okudum ki çim alan yapmak istiyorsunuz.
Önce size bir soru sormak istiyorum:
Çim alan için gerekli harcamayı yapabilecek misiniz, zamanınız ve sabrınız var mı?

Eğer bu sorularıma cevabınız evet ise buyrun.
Önce benim bir sloganım var onu da belirtmeden geçemiyeceğim, "çimin mi var, derdin var."

Bu aylar çim ekimi için son derece elverişsiz bir zaman.
Isı çok fazla, gece gündüz sularız diyorsunuz ama çimde gece sulaması tavsiye edilmiyor, mantar türüyor (mantar hastalığı)
Sabahın erken saatlerinde sulamanız gerekiyor.

Metre kareye, Mart-Nisan ayında 60-70 gr çim tohumu ekersiniz ama daha sonraya kaldığınızda bu miktar 100 gramı aşar, zira karınca faktörü var. Bu da ayrı bir masraf.

Çim alanlarda hayvan gübresi pek tavsiye edilmez, zira çok ot basar. Gerçi geniş yapraklı ot ilacı ile bunu temizlersiniz ama , yeni çıkmış taze çimlere bu biraz sıkıntı verebilir.

Çim alanın alt yapısı çok önemlidir. Hem toprak yönünden hem de drenaj bakımından. Bu hususu mutlaka önemsemeniz gerekir. Toprağınız kötü ise daha önceden bunu yanmış hayvan gübresi ile ıslah edebilirsiniz.

Toprağın yabancı otlardan ve fındık kadar da olsa taşlardan temizlenmesi gerekir. Biçim anında bu taşlar, makinenizin bıçağına zarar verdiği gibi, toprakta bırakılan taşlar, büyük dert olan ayrık otlarının tutunması için güzel bir kaynak oluşturur. Genelde ayrık otlarının kökleri bir taşa tutunur.

Bütün bu anlattıklarım daha başlangıç. Esas iş bundan sonra başlıyor.......
Ne dersiniz devam edelim mi?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön