View Single Post
Eski 21-06-2009, 11:37   #338
akoman
Ağaçsever

akoman's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bulik Mesajı Göster
Merhaba,

Bundan yaklaşık 20 gün önce sera ortamından bu begonvili çok severek aldık.
O zaman çok sağlıklıydı.
Sonra bahçemizde uygun olduğunu düşündüğümüz bir yere (duvar dibi, uzun süre güneş alan, rüzgarsız) büyük bir saksının içine diktik.
Üzeri çiçekli olduğundan çok su vermedik, iyice kurudukça su verdik.

Fotoğrafları bundan 10 gün önce çektim, eve ilk getirdiğimizde çok sağlıklı olan çiçeğimiz 10 günde bu hale geldi. Şimdi ise daha da beter. Kurumayan tek bir çiçeği kalmadı diyebilirim. Yeşil yaprakları da bayağı bir pörsüdü.

Ne önerirsiniz, yerini mi , sulama sistemini mi değiştireyim? Ya da çaresiz kökten budayım mı?

Teşekkürler

Eklenti 77760

Eklenti 77761
yer desimi yapildiktan sonra sulamayi biraz daha ( cok degil ) fazla yapmaniz iyi oluyor bakin buda benim kurtardigim begonvil .Tum kilcal kokleri yok olmustu bir beyfendinin gul koklerine yaptigi kucuk kok budamasi denilen bir sey denemek istedim ilk basta ama cesaret edemedim sonrada bol sulu kumlu toprakla torfun karisimi bir topraga ektim begoyu (adi bego yani oyle dedik oyle kaldi bego kaldi )aslina bakarsaniz ölücegini bile bile biz begoyu aldik yerinden ( yerinde bakilmiyordu suszdu gunesi butun gun aliyordu ve 3 aydan fazladir periodik olarak su verilme durumu ortadan kalkmisti apartmanin bahcesinde oldugu icin ) aldik aldigimizda kilcal koklere dikat ettik ama malesef kurtaramadik sadece ana kok kalmisti eh iste 11 gun gozunun icine baktik yasasin diye hepsi hikaye sevgi varsa isin icinde begolarda direniyorlar hayata:

yaklasik 11 gun onceki durumu buydu yapraklari porsumustu

yer degistiricegi icin direk gunese cikarmadim ve suyunu normal gerekenden biraz daha fazla verdim iste 11 gun sonra bizim bego iyilesti ve boyle oldu

Düzenleyen akoman : 21-06-2009 saat 11:44 Neden: eksik bilgi
akoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön