View Single Post
Eski 21-06-2009, 07:59   #39
sevim.K
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ormanbotanigi Mesajı Göster
Birde ıhlamurlarda çiçek açma yaşı 5-15 yıl arasındadır. Bu durum ağacın türü, büyüme hızı, iklim ve yetiştirme ortamına bağlı olarak ortaya çıkar...
Yanlış anladıysam lütfen düzeltin ormanbotaniği; ıhlamurlarda çiçek açma yaşının 5-15 yıl olması, bir ıhlamur ağacının beş yaşında çiçek açmaya başladığı ve on beş yaşına kadar çiçek açacağı anlamına mı geliyor. Yani on beş yaşından sonra çiçek açmaz mı? Ya da çiçek açma süresi nasıl uzatılabilir. Bu doğru bakımla ilgili olmalı. Nasıl daha doğru bakabiliriz ve nasıl daha sağlıklı olabilir.

Bahçemizde küçük bir ıhlamur ağacımız var. Sanırım altı yedi yıl kadar oluyor. Eşim bahçenin ağaçlarla, meyvelerle zenginleşmesi için bir hayli fide alıp diktirmişti. Bir çoğu tuttular ve büyüdüler

Sabahları balkon kapısını açıp güne merhaba dediğimde mis gibi ıhlamur kokusu kucaklıyor beni. Burada yaşadığım ve yaşayacağım süre içerisinde bu güzel kokuyu duymak isterim doğrusu.

Dalları çiçek dolu ıhlamurumuzun.Henüz küçük, dalları ince yani ağaca çıkıp toplama imkanı yok. Ben ıhlamur çayını çok seviyorum. Özellikle kış mevsiminde sabahları taze mis kokulu ıhlamur içerek güne başlamayı seviyorum. Dün çiçek toplamaya karar verdik ama ağaca merdiven dayayıp toplamak zarar verirse diye düşündük. Sonra ayaklı merdivenimi bahçeye çıkardık ve site görevlisiyle çiçek topladık. Zarar vermeden topladıktan sonra teşekkür ettim bu küçük ağaçcığa bol çiçekleri için

Bu yıl bir şey dikkatimi çekti. Sabahları balkona çıktıktan beş on dakika sonra hapşırmaya başlıyorum. Bu ıhlamur çiçeklendikten sonra olmaya başladı. Kronik astım hastası olduğum için ıhlamurun allerji yapıp yapmayacağını öğrenmem gerekiyor. Eğer öyleyse biraz uzak durmam gerekecek çiçekli olduğu zamanlarda

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön