View Single Post
Eski 20-06-2009, 22:10   #794
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Sn. Oğuz bey, yukarıdaki verilen bilgileri izlerken aklıma, bir arkadaşımın geçen yıl diktiği ve 60 kadarının kuruduğu şeftali fidanları geldi.

Kuruma sebebi bizim kök kanseri dediğimiz hastalığım sebeb olduğunu söylemişti. Yaşlanan şeftalileri sökmüş, bir yıl nadasa bırakarak tekrar dikmişti. Kanser için kendisine uyarmıştım ama...

Ben zeytin fidanlarında ve çeşitli meyve fidanlarında NOGALL kullanmış ve hiç fire vermediğimiş olduğumu ona söylemiştim.

Bu ilacı Alara fidancilılığın kullandığını ve bir zıraat mühedisi arkadaşımın yardımı ile zar_ zor temin etmiştim.

Benden Nogallı nasıl temin edeceğimi sormuştu, 10, 15 gün önçe.

NOGALL, 100 gr. lık bir poşetin içinde, açıldığında hava ile temas edince ve canlanan bir bakteriyi içeriyor. Su ile karıştırılıyor ve dikim de köke uygulanıyor.
Kök açık ise daldırılıp birkaç dakika bekletilyor, eğer tüp ise püskürtülerek kullanılıyor. Kullanma zamanı dikkatli olunması gerektiği ve insan için çok tehlikeli olduğu söylenmişti.

Bakteri hiç ölmüyor. Köke yerleşiyor ve kök nereye giderse bakteride çoğalarak oraya gidiyor.

Kök kanseri yapan bakterileri yiyerek besleniyor.

Bir tv. kanalında görmüştüm.Etkilenmiştim. (tarım tv. değil)

Şimdi, yukarıdaki bilgiler ışığında,
ROA'yı arkadaşıma tavsiye edebilirmiyim?

Tabii kullanma biçimini ruhsat alınca verceksiniz de, önemli değil, daha fidan dikimine zaman var. Sadece ROA dan aynı sonucu alıp alamıyacağını, NOGALL almasına gerek olmadığını söyleyebirmiyim?

Saygılar.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön