Lavantalarım, sakızlarım açıyorlar... Arkadaki sakız geçen yıldan, biraz geç çiçeklendi ama çok keyifli.
Bodur Begonvilim bol çiçeklenmeye başladı, beni en çok sevindirenlerden... Hangisi Sakız hangisi Begonvil belli değil gerçi

Begonvili ilk aldığımda çiçeklerini dökünce yanına aynı çiçek renginde Sakız alıp dikmiştim. Bu sakızın rengine de bayılıyorum.
Ortancalarım en keyifli günlerini yaşıyor.
Bu Ortancam da 4 yıllık. İlk aldığımda 30-40 cm boyundaydı. İthal Ortancalardandı, aldığımda üzerinde olan erken açan çiçeklerini dökünce o yazı hiç çiçeksiz geçirmişti, her yıl büyüdü, bizim iklim şartlarına alışarak yazın açmaya başladı, çiçek rengi ilk yıl maviydi, ikinci yıl mor oldu, iki yıldır da pembe açıyor. Çiçek formu pervane gibi, tomurcuklarını tek tek açıyor. 4.yılında boyu 2 metreye yaklaştı. Hiç derin budama yapmadım, sadece çiçekleri kuruyunca çiçek sapının dibinden kestim. Bodur isteseydim derin budardım ama boylu olması hoşuma gidiyor. Bitki çok güçlü, çiçekleri yerlere yatmıyor...
Bunu da aynı yıl daha küçük boyda almıştım. Bu sene çok gelişti, boyu 1,5 metre civarı. Çiçeklerini büyük top top açıyor. Hepsini kadraja alamadım, çok çiçek var üzerinde.