Sn.Halil Bey ;
Hassasiyetimin sizin tarafınızdan algılanmasına ve çok önemsediğim konuların farkına vardığınız için çok ama çok teşekkür ederim. Bende sözlerimle sizi kırdıysam özür dilerim.
Benim bu foruma giriş sebebim de ilk olarak bahsetmiş olduğunuz ürün sebebi ile gerçekleşti. İyiki de gerçekleşmiş sizleri ve ağaçlar.net i bu sayede tanıdım.
Üreticilerin neler çektiğini neler yaşadığını gayet net bir şekilde içimde hissediyorum.
Bende bir üreticiyim seralarımıza günde en az 1 **** 2 sefer ürün tanıtımına gelen pazarlamacılar mevcut.Reklamları görüyorum , tv yi izliyorum hatta uygulama yapılmış tarlalar ve seralar da bazen denk geliyor ve üreticilerle dertleşiyoruz.
Tüm bunlar işin özüne bakıldığında aslında sizleri kandırmıyorlar kendilerini kandırıyorlar. Çünkü sizi bir kere aldatabilirler bir ikincisi olmaz.
Tv,reklam, internet olaylarından polemiklere girebilirler ama esas olan sahadır , üreticilerdir vede sonuçtur.
Benim yüzlerce üreticim var bir kere olsun bu foruma girip yazı yazmalarını istemedim.
İstedimki hiç tanımadığım insanların ürünümü kullanıp , test etmeleriydi.Buna da herkesin cesaret edebileceğini zannetmiyorum.Benim cesaretim ürünümden ileri geliyor.
Saha da neler yaptığının bilincinde olarak ürünümü tanıtıyorum.
Gelelim Biyolojik mücadeleye ve Bionem , Roa düşmanlığına ;
Malesef çok düşmanımız var Halil Bey sebebi diğer firmalar her hastalığa ayrı ilaç satınca ve bunun rantını hesapladığınızda düşman oluyorlar. Türkiye pazarında 250 milyar Euroluk sadece bir firmanın cirosu kimlerle mücadelede olduğumuzu gayet net anlayabilirsiniz . Biz bunun gayet net bilincindeyiz.
Bizim ürünümüzü kullanmayan örtü altı yetiştiricileri örnek olarak domatesi alacak olursak haftalık kimyasal ilaçlar kullanmakta hem kökten hem yapraktan ve bazılarıda sistemik ilaçlar.
Bizim ürünümüz ile yetiştiricilikte tüm bunları kullanmadan tek bir ürün ile kalıntı problemide yaşamadan arılarını kapatmadan istediği zaman hasat yapma olanağı ile ön plana çıkınca ve sonuçlarda olumlu olunca üreticiler dostumuz diğerleri de bize düşman oluyorlar.
Benim anladığım organik ürün denince o gübrenin veya ilacın tamamı ile ilgili organik olmasıdır. Ama bu konuda da aldatılıyoruz.Ben ürünümü bardağa koyup yudumla içebiliyorum ama onlar içemezler!!! (İçeriklerinin ne olduğunu kendileri bile bilemezken)
Bizim ürünlerimiz canlı mikroorganizma olduğu sebebiyetle uygulamanın titizlikle yapılması gerekiyor. Bir sopa ile karıştırıp uygulayamassınız , uyugularsanız sonuç alamassınız . ( kimyasal ilaçları çifçimiz böyle karıştırıyor. ) Karışımın önemi daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi canlı mikroorganizma sayısını karışım yapacağınız suda da arttırmak ve çıkarmış olduğu enzimleri sürekli homojen tutmak içindir.Uygulama periyotlarını da aksatmadığımızda hiçbir kimyasal ilaca gerek duymadan beslememizi de dikkatli yaparsak ;sağlıklı ve tonajlı ürünler elde ederiz.
Umarım biraz daha kendimi ve ürünümü ifade edebilmişimdir.Tekrar sizi kırdıysam özür dilerim.Ancak taktir edersiniz ki kurtlar sofrasında çok dikkatli olmam gerekiyor. Sağlıcakla kalın.Herşey gönlünüzce olsun.
Düzenleyen Oğuz Alper : 19-06-2009 saat 23:57
Neden: eksik
|