View Single Post
Eski 19-06-2009, 18:28   #968
echnaton
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
her bitkinin özsuyu farklıdır ve bu farklılıklara göre de her zararlı her bitkiye aynı ilgiyi göstermez, nasıl biz yemek yerken tercih yapıyor isek böceklerinde tercihleri vardır mesela gül hemen hemen tüm zararlıların menüsündeki ilk bitkidir, begonyanız teslim bayrağını çeker çekmez bitlerin diğer bitkilerinize de musallat olacağına dair sizi temin ederim, tabi siz bir insektisitle onların dünyasını bozmazsanız. insektisit konusunda ise diazinon içerikli basudin ilk tavsiyem olur, ama bunların satışı zorlaştı artık tarım il müdürlüklerinden alabileceğiniz reçeteler karşılığında satılmakta bu tür insektisitler..
bildiğiniz karınca bit ilişkisiyle ilgili kaynakçalarınızı çok merak ettim paylaşırsanız sevinirim, ziraa ben aldığım eğitimde böyle bir bilgiyi hocalarımdan almadım, karıncalar ortak yaşam özelliği olan canlılar değildir, bazı böcek türleri bu tür bir yola başvurabilir ama ben bilmiyorum, ki yazımda hiçbir böcek taşımaz demedim, sadece örümcekler ve karıncalar taşımaz dedim. . tekrar söylüyorum bitkinizdeki bitlerin sebebi karıncalar yahut örümcekler değil saydığım vektörlerdir.
solucanlar konusunda tercih elbette sizindir, yalnız bu konuda bir küçük not daha aktarayım ülkemiz bu solucanları organik tarımda kullanılmak üzere bir çok ülkeye ihraç etmekte ne ilginç değil mi
bir küçük notçuk daha bitki ilaçlamalarında ilacı bitkiye ne kadar ince spreyle -pülverize- verirseniz o kadar iyi sonuç alırsınız.

echnaton Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön