Akübalar hem dış mekan,hem de iç mekan olarak yetiştirilebilen ender ve güzel çalı türlerindendir.Ama yaprakların da oluşan güneş yanması olayından dolayı daha ziyade gün ışığını alabileceği iç mekan salon ev ortamlarını sever dış mekan bitkisi olarak yetiştirilecekse bahsedildiği gibi yarı gölgeden ziyade %99 gölgelik bir alana dikilmesi onun için daha iyi olur şahsi olarak yaptığım denemede salkım söğütün yarı gölgesinedenk getirdiğim akübada yanık oluşumu gözlemledim ama söğütün tam gölgesine alınca bu durum ortadan kalktı ama ev içinde böyle bir sıkıntı olmaz çelikle rahatlıkla çoğaltılabilir Nisan-ağustos arası denmiş ama ben mart ve nisan aylarında atılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum bu bitkini meyveside bildiğim kadarıyla sadece hoş bir görüntüye yarıyor yani yenmiyor
