View Single Post
Eski 19-06-2009, 07:01   #27
feneradasi
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi atyilmaz Mesajı Göster
Terasımda yetiştirdiğim sarmaşık gülümde beyaz yapışkan şeyler var.Yanında duran asmanın da yapraklarında da ortadan kenarlara doğru renk açılması var.Gardenyam da hasta, biberlerimin üst yapraklarında buruşuk yapraklar ,Leylandilerim de içten dışa doğru kuruyor eşim gübre koymuştu acaba onlar mı çok geldi diye düşünüyorum.Yanyana olalar hastalandığı için bulaşıcı olduğunu düşünüyorum .2 tanesi öldü bile.Çok üzülüyorum.Lütfen akıl verin.
gülünüzdeki unlu bit olabilir, forumdaki başka bir mesajda görmüştüm çevresini yapışkan zırhla kapladığı zaman yokedilmesinin daha zor olduğu söylenmişti onu hatırlıyorum ama mesajları bulamadım. unlu bit, yapışkan, gül kelimelerini girerek aratırsanız işinize yarayabilecek çözümler bulabilirsiniz.
Ama diğer bitkilerinizdeki sorun besin eksikliği olabilir, besin eksikliklerinin belirtilerini forumda araştırıp sizdek bitkilerin hangi besinlere ihtiyacı olduğunu çıkarsayabilirsiniz. Sizi yanıltmak istemem besin fazlası ya da bitki zararlısı da olabilir elbette ama ben eğer bitkinin üzerinde zararlıyı görmediysem yapraklardaki sararma ve buruşma gibi belirtilerin besin eksikliği olduğunu düşünme eğiliminde oluyorum.

feneradasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön