View Single Post
Eski 18-06-2009, 20:23   #769
ialp32
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Arkadaşlar,

Hani benim gibi amatör saksı yetiştiricileri için yarım litrelik sprey şişelerine kaç cc/ml Bionem karıştıracaktık, cc miydi, çay kaşığı mıydı diye yanıp duruyorduk ya (gerçi Oğuz Bey, yarım litre suya 1 çay kaşığı diye net ölçü vermişti, ama aramızda 1 çay kaşığının tam ölçüsü hakkında tereddüt vardı); işte onu bitirdim.

İşte sonuç:

1 normal çay kaşığı* 2,5cc ediyor (belki 1-2 damla eksiği)

Dün akşam elimde 5 ml'lik şırınga ile, damla damla hassasça ölçtüm.

Dolayısı ile 200ltre suya 1 litre Bionem olursa yarım litreye şu kadar bu kadar, o da 1 çay kaşığından fazla gelmez mi diyorduk ya hani; gelmezmiş!

Tam da Oğuz Bey'in söylediği kadar oluyor; yani yarım litre suya 1 dolu dolu çay kaşığı.

* İnce belli çay bardağına çayı doldurduktan sonra, çayın şekerini karıştırdığımız minik çay kaşığıdır ifade edilen. Neskafe karıştırılan veya muhallebi yerken kullanılan tatlı kaşığı büyüklüğündeki kaşıklar değil.

Durumu tesbit etmek üzere, bilgilerinize...
Ben geçenlerde bahçe uygulaması yaparken evin içindeki bitkilerimede yaptım,gayet güzel gözüküyorlar yine de tespitiniz için sağolun. Ben bu ürünü kullanırken şırıngaya karşıyım naçizane önerim kutuyu çalkalayıp hemen kapağını açın ve küçük ölçekli şeffaf kaplar da ölçün ve suyunuza karıştırın sonrada mikserle çırpın derim , tabi bazılarımız evde kullandığı için pompaları küçük olduğu için onlarda şurup kaşıklarını veya antibiyotiklerin içinden çıkan minik ölçekleri kullansınlar derim. İllede şırınga ise kutuyu çok iyi çalkalayıp homojen olduğuna inanınca hemen şırıngaya çekilmeli derim... Dedim ya naçizane fikrim katılan olur olmaz sizin takdirinize kalmış. Mutlu günler.

ialp32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön