View Single Post
Eski 18-06-2009, 09:52   #753
BalıkcıSerdar
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper Mesajı Göster
Sn.Halil Önen ;

Bu sitede Biyolog yokmu ? diye seslenen siz değilmiydiniz. Hastalıklara karşı ( Kavga Nedeni ) diye belirten siz değilmiydiniz ,latife olarak edilmiş bir sözü bilimsel olarak nitelendiren de siz değilmiydiniz .

Ürünümün uygulama notlarından Çalkala Halil Çalkala diye bahseden siz değilmiydiniz.Bütün bunların karşılığında tüm dünyaca bilimsel olarak kanıtlanmış yayınları sunduğumda verdiğiniz yanıt ( Yukarıda verdiğiniz bilimsel verilerden pek bir şey anlamadım. Zaten anlamamı da pek beklemeyin. Zira birçoğunu da anlayabilecek bilgi birikimine de sahip değilim. Ben bana gerekli olanlarını, anladıklarımı alırım, biriktiririm. Gerisi yüz bine varan dinamik üye sayısı ile Ağaçlar_net üyelerinin yararlanabileceği bilimsel veriler olabilir. ) bu olmamalıydı.

Arkasından verdiğiniz örnek ile ( Örnek mi istiyorsun, yüzlerce. Al bir tanesi.
50 dönüm ıspanağa, mucize denilen gübreyi kullanıyorsun, o kadar para döküyorsun, sonra bir şey farketmediğini görüyorsun. Kızıyorsun. Soruyorsun.
Toprak altı kullanman gerekiyordu diyor. Öyle sonuç alacaktın diyor. Yani gübre kullanacaksın bir de onun güresini kullanacaksın. Neden daha önçe söylemiyorsun, diyorsun, sormadın ki diyor. Zaten o şartlarda ben ıspanak olsam 18 yaprak verir, yarım kg. çekerdim. (bu durumu arkadaşım yaşadı) ) Piyasada ki diğer ürünlerden bir tanesini veya diğer ürünler ile yaşadığınız sıkıntıları , acıları , kandırılmışlık ların acısını benden ve ürünümden çıkartmaya hakkınız yok !!!

Bahsetmiş olduğunuz ürünü ,üretenleri, satıcıları ile beni ve ürünümü aynı kefeye koyup tartamazsınız.

Roa ile ilgili kullanım detaylarını ruhsatım çıktıktan sonra büyük bir zevkle açıklarım.
Oğuz Bey;

İstemesemde Halil Bey'le olan tartışmalarınıza müdahil olma gereği duydum. Siz ürününüzden emin olabilirsiniz, kalmış ki bende ilk denememde memnun kaldım ve memnuniyetimi burada belirttim. Bu işi profesyonelce yapmadığım halde, fidanlarımı ve ürünlerimi riske etme durumunu zor göze aldım. Bunda sizin tarafınızdan alınacak-gocunacak bir durumda yok. Çünkü Halil Bey'in belirttiği gibi ortalık "maalesef" kısa yoldan köşe dönmek isteyen, vurup kaçma niyetindeki sözde insanlarla dolu. Hal böyleyken, ben bu işten geçim sağlamadığım halde ürünümü korkarak riske atıyorum diyebiliyorum, Halil Bey bu işten geçimini sağlarken (belki bundan sonraki refahı/hayatı bu sene alacağı ürüne bağlıyken) ve ortalık demin bahsettiklerimle doluyken, korkması/çekinmesi elbette kaçınılmaz olacaktır. Yaptığınız bilimsel açıklamaları anlamadığını da açıkça belirtiyor, anlıyor da olabilirdi, fakat verdiği örnekteki sözde ürün satıcısının da (belki de sizden daha çok) bilimsel açıklamalarla gelmediğini nerden bilebilirsiniz, kim benim yoğurdum ekşi der?

Hal buyken, Halil Bey'in sizin hala kızdığınız yazısı bence gayet açıklayıcı ve hatta kendi tarzı ile sizden bir çeşit "özür dileme", ben öyle anlıyorum. Sizinde bence artık bu konuya takılmamanız, hatta sakinliğinizi bozmamanız daha yerinde olacaktır ki bu da sizin ürününüzden emin olduğunuzu daha sıkı teyit edecektir diye düşünüyorum. Hatta bu tarz yaklaşımlarda bulunanların ileride duyacakları memnuniyeti belirtmeleri sizi ve ürününüzü daha da yüceltecektir.

Yazılarınız üzerine bende oluşan intiba bu, düşüncelerime katılırsınız-katılmazsınız tabi ki takdir sizin.

Çalışmalarınızda başarılar, selamlar, saygılar.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön