View Single Post
Eski 23-05-2005, 10:04   #9
arodopman
Ağaçsever

arodopman's Avatar

Giriş Tarihi: 23-08-2004
Sayın Turçek,

Sevgili Malina’ nın açıp geliştirdiği Sivil Toplum Örgütleri konusunda siz TURÇEK in masaya yatırılmasını istemişsiniz. Yıllarca karınca kararınca bir çok Sivil Toplum Örgütünde bulunmuş bir kişi olarak ben üyesi olmadığım, çalışma gruplarında bulunmadığım yani kısaca, oldukça dışında kaldığım bir Sivil Toplum Örgütü ile ilgili çok fazla söyleyecek söz bulamıyorum doğrusu. Burada kendi özelimde kendimi sorumlu tutuyorum. Ancak İstanbul cangılında yaşama mücadelesi veren bir kişi olarak

çalışmalarından haberdar olmama karşın TURÇEK le ilişki kuramadığım için kendime hafifletici nedenler aramaya çalışıyorum. Belki de benim ileri sürdüğüm bu hafifletici nedenlerden yola çıkılarak, benim gibilerin de olabileceklerini düşünüp TURÇEK lilerin soruna çare olabileceklerini düşünüyorum.

İstanbul’ un bir çok ülkeden daha büyük bir alana yayılmış olmasını göz önüne alarak, Kadıköy’ de tek bir merkezden yararlı olmak oldukça güç. En azından İstanbul’ un Avrupa yakasında da bir merkezin oluşturulmasının hedeflenmesi gerekir.

1972 yılında kurulmuş bir Sivil Toplum Örgütü olduğu anımsanırsa aradan geçen 33 yıllık bir süreyi nasıl geçirdiğinin değerlendirmesini ise sayın TURÇEK’ lilere bırakmayı düşünüyorum.

İnternet sitesinden izleyebildiğim kadarıyla hayli etkin çalışmaların yapıldığı veya programlandığı TURÇEK’ te tanıtım konusuna biraz daha eğilinirse sanırım çok iyi olur. Biliyorum ki bir çok kişi TURÇEK in varlığından dahi haberi yok İstanbul’ da. Oysa sadece gönüllülük esasına dayalı çalışmalarda nitelik ve nicelik olarak artış, yapılması hedeflenen çalışmalarda çok önemliler.

Bu yaşımda anladım ki; tamamen gönüllülüğe dayalı çalışmalarda dahi kuruluşların mutlaka belirli ve sürekli bir gelir kaynağı olmalı. Bu konuya önemli ölçüde kafa yormak gerekir. Bu paralarında gönüllülerden yardım istemekten öte kalıcı projelerden gelmesine dikkat etmek gerekir.

Şimdilik ben bu kadar yazıp, diğer arkadaşlarımın değerlendirmelerini bekleyeyim en iyisi. TURÇEK’ li gönüllülere kucak dolusu sevgi, saygı ve minnettarlıklarımı gönderiyorum, Türkiye’ de gönüllülüğün ne zor bir zanaat olduğunu bilerek.

Ahmet Rodopman

arodopman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön