View Single Post
Eski 17-06-2009, 12:58   #173
ggulday
Ağaç Dostu

ggulday's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Faruk Mesajı Göster
Sayın Ggulday sizinle afrika menekşesi sayfasından sonra kaktus genelde de karşılaşmak güzel bir duygu. Affınıza sığınarak kaktüsler hakkında birikimli bilgilerinizden faydalanmak için ufak bir sorum olacaktı. Aslında bu sorumu önceki sayfada sormuştum ama kimseden cevap alamayıp sizi burada farkedince tekrar sormak istedim. Benim kışı normal soğukta ve güneşte yani sınıfımda geçiren çiçek açtığını bildiğim 3 kaktüsümü yazın balkona ve güneşe koyduğum halde açamadılar. Hiç kaktüs sıvı besini kullanmadım. Çiçek açtırmak için neler yapabilirim? Çiçek açmada geciktiler ise de önümüzde ki yıl için tavsiyeleriniz ne olabilir ortam koşulları için? Kaktüs sıvı besinleri için çok fazla bir bilgim yok Sayın Ggulday. Bana sıvı besin olarak belirli bir isim önerebilirseniz çok mutlu olurum...
sayın faruk evet karşılaşmak benide memnun etti hatta bişey danışmanız bile ama yanlış adres bende daha yeni yeni kaktüs olayına başladım. hep masamda bi kaktüsüm vardır ama çiçeği hep üstünde maşallah o yüzden beni hiç uğraştırmaz yani. ama okuduğum kadarıyla kışın çok az su vererek soğuk ortamlarda bulunan kaktüsleri yazın su oranını biraz daha arttırarak güzel bir verim alındığını okumuştum. gübre olayını hiç kullanmadım bişey diyemiycem. belki onlar çiçek açmadan mutludurlar fazla zorlamayın sizde garibanları bu arada menekşelerimi bardağa dikmiştim ya üstten üstten fire vermeye başladılar çürüyor 2 yaprağım

ggulday Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön