Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı
Sn Volare, gilberik asit uygulamasını Günüm arkadaş nasıl yapmış? Formun bır tarafında vardır ama ben bulamadım. Gövdeleri kahverengine dönen fakat atamadığım bitkilerim için son şans!
|
Sn.sındırgılı ,metin aynen şöyle :
Giberellik asit ve kuru japon gülünü uyandırma
Yine internette bulduğum bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. Her ne kadar japon gülü üzerinde anlatılmış olsa da aynı kaderi paylaşan diğer bitkilere de uygulanabilir diye bir not da düşülmüştü. Onların kullandığı sprey hazır olarak satılıyor. Buralarda bulmak olası değil. Hiçbirşey yapmamaktansa evdeki giberellik asiti uygun oranda su ile karıştırıp, hazırladığım karışımı kullanmaya başladım.
Kış aylarında dışarıda kalan ve yeni yaprak oluşturamayıp, kuru dallar halinde kalan bitkinizi 6 hafta boyunca, haftada 2-3 sefer giberellik asit eklenmiş su karışımı ile fısfıslıyorsunuz.
Çıkan ilk iki yaprak resimde görülen boya geldiği andan itibaren o bölüme fısfıs yapmayı bırakıyorsunuz. Bitkinin sürgün vermeyen diğer dallarına fısfıslamaya devam ediyorsunuz..(Hangi süre devam etmemiz gerektiği ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım. Ama denemeye değer diye düşündüm.)
Kışın kuruyan begonvilimin dalları üzerinde denemeye başladım. Kaybedecek birşey yok nasıl olsa..
Deneyin ,kaybedecek bir şey yok nasılsa ....