Sevgiliş delimus, önce seni tebrik ediyorum. Ama ... Ama sakın tamam olduğu için tebrik ettiğimi sanma.
Bu hesaplamanda bizim mezuniyet projelerinde çokça kullanılan sabun misali olmuş.Ama sen bunları aşamıyacak adam değilsin.İşi kavramışsın, çok kolay halledeceğine inanıyorum.
Mesela kullandığın 5882 gram üre fosfatın üre azotunu 1000 gr diye yuvarlıyamassın. 823,48 gr dır. bu açığı kapatman için 383 gr üre ilave etmen gerekir.Bunlar senin için basit, problem değil .Ama sadece işi matematiksel olarak düşünüyorsun.
Kullandığım potasyum klorür 5188 gr ve bunun saf klor içeriği 2438 gr yani hazırladığın gübre 18 18 18 9,7 Cl oldu . Bitkiler bu kadar klor istemezler. Bu şartlarda kullanacağın klor en çok 95gr civarındadır. Yani en çok 200 gr potasyum klörür kullanabilirsin.( besin eriyiği hazırlıyabilmek için.)
Ayrıca şunu merak ediyorum?.. piyasada bulunan hazır gübre varken neden yapmayı tercih ediyorsun. Fiatı düşürmek için mi.
Bu hazırladığın gübre sana en az 2-3 katına belkide çok daha fazlasına mal olacak. Konumuz hesaplamak.Fiyat ayrı bir konu ama bunu da ihmal etme .
|