View Single Post
Eski 16-06-2009, 18:56   #964
optimus
Ağaç Dostu
 
optimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: manisa
Mesajlar: 419
lütfen yardım edin, ilginç bir durum

merhaba
sorum şu: karınca ile bitler arasındaki ilişkiyi biliyorum. peki bitlerle örümcekler arasında bir ilişki varmı? balkonumda bulunan çiçeklerim gayet sağlıklı görünüyor son zamanalrda.
uzun süredir içerideki begonyalarım bitlerden muzdarip olduğu için dışarı güneşe çıkartamıyordum. evde de bol aydınlık olmasına rağmen güneşi tam göremediklerinden çürümeye başladılar. bugün dışarı çıkartayım dedim, ama içeri aldığımda yine bir dolu yavru halde yeşil ve beyaz bit temziledim. anlamadığım nokta, bu yavrular nasıl geliyor. balkonumda hiç karınca yok, ama örümcek dolu. hergün başka bir çeşit örümcek görüyorum. acaba aynı ilişki örümcek-bit arasında da varmdırı merak ediyorum.

bir diğer sorunum begonia tigerımda vardı. günden güne yaprakalrı biraz daha eğilen begonia tigerımın acaba saksısımı küçük diyerek bugün büyük bir saksıyla değiştirmeye kalktım. o da ne?! içinden neredeyse elim gibi 2 tane solucan çıktı, kahverengi. bilinen toprakaltı solucanalrı. bitkimi öyle cansızlaştıran acaba o solucanalr mıydı? bitkim artık kendini toparl mı?

son sorum: unlu bitler sadece kırmızı yapraklı kalanchoe'me musallat oluyor her çıakrdığımda balkonuma (ve yalnızca 3saat belki daha az bir süreliğine çıkartmış olmama rağmen.) balkonumdaki yeşil yapraklı olanlarında hiç bişey yok.

bütün bu musallat olmalar sadece 2-3 saatte oluyor, ve bugün gene çıkardığıma bin pişman oldum. o minicik begonia yapraklarını tek tek ıslak peçeteyle silmek zorunda kaldım. bir dolu yavru bit o kadar kısa sürede nasıl geldiler? örümcekler tarafından gelmiş olabilir mi?

uzun oldu kusuruma bakmayın. ama lütfen yardım...

optimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön