Mobil sistem (Yazlık için)
Herkese selam,
Evden ayrılırken bıraktığım fidelerime hüzünlenirken, bir taraftan da ben iki ay boyunca Altınoluk' ta deniz dışında nasıl vakit geçiririm diye kara kara düşünmeye başlamıştım. Istanbul' dan fide de getirmediğime pişman oldum ama her gittiğim yere götürebileceğim bir mobil akan su sistemi yaptım.
Bir saksının içine hydroton doldurdum, depo olarak kullanacağım bir çöp kovasının içine saksısı ile birlikte koydum. Üzerine de hortumuda üzerinde takılı akvaryum motoru. Üzerinede kapak olarak daha sonra ara bölme olarak kullanılacak saksı altlığını koyunca mobil paket tamam oldu.
Yanıma birde hava motoru almıştım. Onunla da pratik olarak pet şişeden bozma durgun su yaptım.
Fakat sisteme koymak için fide temini biraz zorladı. Geçici olarak yakında bir seradan bulduğum sararmış fideleri koydum ama hafta sonu pazardan fide bakacağım. Bir kaç tanede pembe domates koltuğu rica ettim onları köklendirmeye çalışıyorum.
Burada domates yiyebilecek kadar zamanım olabilir mi bilemiyorum ama önemli olan hobiye devam etmek.
Düzenleyen Sarıcan : 13-03-2010 saat 14:23
|