View Single Post
Eski 16-06-2009, 00:40   #551
homeopati
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2009
[QUOTE=berduray;446008]Ben de CelalSungur Bey, her sene artık almayayım, yaşatamıyorum diyorum ama dayanamayıp yine alıyorum, sil baştan herşey.

Bu sene 3 saksı küpeli aldım ve üçünün de durumu kötüye gidiyor yine.

Sık sulamam, fısfıs yapmam yetmiyor.Burada okuduklarımdan sonra da eve almaya korkar oldum berduray ...odunsu gövdeli olduğunu söylüyorsunuz ...muhtemel satıcı uzun bir süredir aynı saksıyı kullanıyor ...tek kök olup olmadığına bakın bir kaç kök aynı saksıda ve bunlar odunsulaşmış ise kökleri ayırın ve saksı değişimi yapın köklere çok zarar vermeden ....çiçekleri sizi ürkütmesin ben pek çok sefer denedim hiç bir şey olmadı bitki çiçekli ikende değiştirebilirsiniz saksıyı ....yeni toprak ilave edin saksınızın boyunu bilmiyorum gerçi ... orta boy bir saksı kullanın ...çok küçük olmasın ...tek dikkat etmeniz gereken nokta sabah saatinde ve süratle bu değişimi yapın ...aspirin ile aktive edip sulayın ....yaprak biti kontrolü yapın ....ve diğer arkadaşlara önerdiğim gibi uç budaması yapın .sulama miktarı hakkında herhangi bir açıklama yapmamışsınız ...yükleyeceyiniz bir resim konuyu daha netleştirebilirdi gerçi .. probleminiz üzerine tahmini çözümler sunuyorum ...fakat faydasını göreceyinizi sanıyorum...

homeopati Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön