View Single Post
Eski 15-06-2009, 21:20   #887
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Evet arkadaşlar özellikle şunu bir yere yazalımki ...drenal çok önemli. Ben parkurdaki tekneleri 5 sene önce yaklaşık yarı tarıya torf+ dişli kum doldurdum. Hatta kumu eleyerek çok incelerini ayırdım.Drenaj çok güzeldi. Ama bu sene daha çok farkındayımki torfun 5 senedir ufalanmasından dolayı kum + ince kum gibi oldu ve drenaj problemi kendini göstermeye başladı.daha önceleri damlama nozülleri en açık halınde bile göllenme olmazdı ,bu sene damlalar kısık olduğu halde göllenme görüyorum.Buda köklerin daha az havalandığını gösteriyor. Problem dahada büyürse tankı çebriolarak havalandıracağım.
Sayın akya Zaten pazarcılar anlaşalım diyorlarda ben yanaşmıyorum.
Üstünü kapatmaya gelince buradaki rüzgarı tarif etmek biraz zor. Onun için çok sağlam bir şey olması lazım. Hem sağlam hem estetik ikisibir olunca şimdilik bizi aşıyor. düşünmüyor değiliz ama ileride inşallah.
Evet sayın fatihes domatesler hiç budamnadı, acarextt03 dediği gibi tam bir domates ormanı, sağolsun izzeterisen arkadaşımız domatesin budanması hakkında bilgi vedi ama tren kaçtı el ayak girmiyor arasına. Hep diyorum ya amatör aç olur diye, işte gerçek örneği. Geçen sene birdaha sık ekmem diyordum, sağolsun sevgili envor fide yolladı , sevgili malbman tohum yolladı, bir minisera sevdasına tutulduk, fidelerde güzel olunca ne atmaya kıyabildik nede verecek bulabildik ve ...... dediğiniz gibi nuhun gemisinden daha çok çeşit oldu. Kudret narımdan tut karnabahara kadar herşey var.Ama araştırma için iyi oluyor.
Bugün domatesin ilk hasadını yaptık.3-4 tanesi kızarmış. birini koparabildim.
29 nisan günü yerlerine diktiğim ve yaklaşık 15-20 cm olan domatesler gecen 1,5 ay içinde 1,5 metreden fazla boylandılar vetadımlık domates verdiler.
Herkese yeşil balkonlar bahçeler, bol bereketli hasadlar dilerim.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön