Bıktırdım biliyorum ama fotoğrafı bu sabah çektim, Halen bol çiçek açmaya devam ediyor. En bol ve uzun süreli açan bu koyu mor olan oldu. Zaten en zevdiğim renkti

Mavi- Mor tonunda olan için "çiçek ve yaprak yapısı daha kalın sanki daha dayanıklı olacak gibi" demiştim ama yanılmışım. Çiçekleri en çabuk geçen o oldu. Gerçi bu renk bahçenin en eskisi, belki de onun için daha keyiflidir.
Bodur Begonvilde o kadar çok çiçek tomurcuğu var ki, hepsi açınca yaprak görünmeyecek. Yerine ilk geldiğinde üzerindeki çiçeklerin hepsini dökmüştü ama yeni yerini sevdi. Yanına diktiğim sakız sardunyanın çiçek rengi begonvilin çiçekleriyle birebir aynı ton. Arasam bu kadar denk getiremezdim.
Hanımelleri ve Yaseminlerin kokularının arasında ben de buradayım diyen Manolyam da tek tek açıyor. İlk açan çiçekler en tepedekiler olduğu için onları fotoğraflayamadım. Alt dallar bol tomurcuktalar.
Bu sarı çiçekli güzeli de iki gün önce görünce çok beğenip aldım. Adını bilmiyorlardı. Burada görmüştüm ama hiç hatırlamıyorum adını ben de. Zenfree, sen de vardı galiba değil mi?
Kocaman açmış Japon Güllerini görünce dayanamadım 2 adet aldım. Oldukça gelişmiş, keyiflilerdi, tanesini 7,5 TL dan aldım. En bol tomurcuklularını aldım, henüz açmadılar açınca paylaşacağım. Gardenya nazlıdır diye pek almak istemezdim ama dayanamadım.

Bahçenin yeni güzel kokulu nazlısı.