Konu: Lithops
View Single Post
Eski 13-06-2009, 16:43   #532
AizoaceaeFAN
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selcuk44 Mesajı Göster
Sayın,Aizoaceaefan,Özellikle sizin lithopslar'ım hakkında görüşlerinize ihtiyacım vardı.Çünkü hepsini bir yere diktim ve sonradan fark ettim ki cinslere göre ayrı ayrı saksılara dikmek daha uygun olacakmış , bir kaktüs üreticisi dostum bana ayrı ayrı dikilirse yapılan hatalardan ve özellikle sulama hatalarından kaynaklanan kayıpların sınırlı olacağını da söyledi ama bun bu gördüğünüz şekilde dizayn etmiştim ve şimdi de ayırmayı riskli buluyorum bu konuda engin tecrübesi olan izmir'li dostlarımdan ve sizden görüşlerinizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum.
fenesteria sizin koleksiyonıunuzda koksa hemen temin edip adresinize göndermekten keyif alacağımı ayrıca bilgilerinize sunarım .
Herkeze hobileri ile sağlıklı yaşam dilerim.
Sayın Selçuk44 öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim, bence bu haliyle kalabilir lithopslarınız.
Size internetten Cactus & succulent National Show 2008 deki lithops kompozisyonlarını görmenizi şiddetle tavsiye ederim.. Bu kadar lithops bir arada olur mu diyenler için bence çok iyi örnekler.. Hepsi de ödüllü kompozisyonlar.. Avrupa aşmış, senelerdir kaktüs ve sukkulent yarışmaları hemen hemen her ülkenin ayrı ayrı düzenleniyor..
Bence örnek almamız gereken kompozisyonlar Avrupa'daki kaktüs ve sukkulent külüplerinin resmi sitelerinde var..
Sizin kompozisyonunuza gelince herbiri için üstlerinden püskürtme yoluyla toprağını fazla çamurlaştırmadan az az ve bir kaç günde bir (bu yaz ayları için geçerli) sularsanız onların çoğalmasıyla bence bir iki yıl içinde sizinde güzel ve sıkısıkıya dizilmiş harika bir lithops karışımı bir saksınız olacaktır..Bende güzel bir seramik saksı bulduğumda sizinkine benzer bir çalışma yapacağım..
Fenesteria ve Frithia'lara bayılıyorum ama yaşatmak çok zor, suyu ne çok ne az seviyorlar. Sulamalarındaki tutarsızlık yüzden iki Fenesteria ve bir de Frithia kaybettim. Şu an hiç Frithia'm yok. Fenesteriam 2tane var ama çok küçükler yukarıda bahsettiğim 2008 yılındaki yarışmadaki fenesteriaları bir görseniz bayılırsınız... Sizinki de fena büyümemiş..Temmuzda Taner beyin serasına uğrayacağım orada istediğim gibi bulamazsam sipariş için sizi rahatsız ederim artık...
Sevgi ve saygılarımla..

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön