Bu hafta sonu itibarı ile balkonu uzun süre kendi haline bırakarak tatile çıkıyorum. Bu yüzden durgun sudaki domates fidelerini paralel saksı düzeneğini tekrar kurarak damacanalı besleme ile yeniden kurdum. Bakalım ne kadar süre ile yaşamaya devam edecek. Sonucu bende çok merak ediyorum.
Torftaki domateslerden kızaranları bir kaç gündür hasat edip bugüne kadar yediğim en güzel salatalarını hazırladık. Altı aylık yorgunluğa değdi doğrusu. Henüz yeşil olan domatesleri belkide yeşil hasat edip yanıma alacağım.

Askıda yetişen ters domates fidemde ilk oluşan meyveleri sapı ağırlığından dolayı taşıyamadı. Açan diğer çiçeklerde yoğurt kabının küçük gelmesinden mi, yoksa köklerin fazla ısınmasından mı meyve oluşmadan kuruyup döküldü.
Bende zaten uzun süreli ayrılacağım için sulaması problem olacak bu denemeyi sonlandırmaya karar verdim. Saksıyı boşalttığımda köklerin çok sıkıştığını gördüm. Bir sonraki denemeyi kesin daha büyük bir saksı ile denemek lazım. Balkonun en verimli fidelerinden biri oldu dersem yalan olmaz.

3 Adet meyve oluştu ama yine de güzel ve ilginç bir denemeydi. Herkese tavsiye ederim. Yalnız benim gibi sırık domatesi ters asmamak kaydıyle