View Single Post
Eski 12-06-2009, 16:55   #31
alanya75
Yeni Üye

alanya75's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi copur_09 Mesajı Göster
Sayın alanya75 gelen ana arınızın saf ırk olduğunu farz edelim. Arılığınızda attığı yumurtalı çıtalardan ana arı üretmek istediğinizde ya suni döllenme yolunu seçeceksiniz. Bunun için laboratuar donanımı gibi aletler lazım. Ya 15 km. gibi etrafında başka arılık olmayacak. Doğaya kaçmışları hesaplamayalım. Ya da çıkan yeni anaları ilk kovandaki italyan erkekler dölleyecek. Hepsi oldu diyelim. 1 veya 2 yıl sonra saflığı yine bozulacak. Bunun yerine balı az olan kovanları diğerleri ile birleştirin kendi verimli arınızı yaratın. Bu bile yapılamıyor. Benim bir kovanın içinde her renkten arılar var. Bir arkadaştan Kafkas ana memesi diğer arkadaştan italyan ana memesi derken ırklarını değiştiremedim. Sadece biraz daha az saldırgan oldular. Geçen Eylül sonlarında arkadaşın italyan dediği arılarının saldırganlığını görünce sokmayan arı bu mu demiştim. Hem benimkilerden de fazla kaşındırmıştı.
sayın@copur
öncelikle ilgine ve hızlı cevabına teşekkürler sanırım demek istediğini aladım.
ama benim sormak istediğim ana arı yetiştirmeden ziyade elimdeki kolonilerin ırklarını sabitlemekti.yani ben hapsi(ana işçi tarlacı )italyan olsun ama bu sanırım mümkün olmayacak anlattığına göre.gelen ana arım saf italyanda olsa benim kovan içindeki erkek arılarla çiftleşince(kendi yumurtasından erkakler çıkmadan)doğal olarak ana ayrı baba ayrı durumu ortaya çıkacak ve doğal olarak zamanla kolonide italyan ve benim elimdeki yerli anadolu ırkı karışımı çıkacak doğru anlamışmıyım.eğer öyle ise kovanı açınca tüm aile fertlerini aynı özellikleri taşıyan ırklara değiştirmenin yolu yokmu)teşekkürler

alanya75 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön