View Single Post
Eski 12-06-2009, 14:29   #23
ADANA01
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-04-2009
arkadaşlar yukarda ve bazı başlıklar altında konusu geçen organik ürün ile ilgili bu gün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum;ben devlet hastanesin de memur olarak çalışıyom arkadaşım çocugu rahatsızlaşmıştı dün ve çocuğu Adana da fakulteye götürmek zorunda kaldık bazı tahliller malesef devlet hastanelerinde yok neyse bürsürü hormon tahlili istedi isteyen profosör ve öğle şeyler anlattı ki şaşırdım pes demek zorun da kaldım ,adam diyor ki sakın ha mevsiminin dışın da ürün tüketmeyin kaldı ki mevsimin de dahi şerefsizler bu hormon ve ilaçları kullanıyorlar kesinlik le tüketilmemesi gereken domates çilek ki katiyen yasakladı bizden geçmiş yeni nesili kurtaralım diyor adam geleceğimiz neslimiz tehlike altın da diyor ve daha ilginci inanın duyunca şaşıracaksınız süt ürünlerini kesinlik le çocukların kullanmasının sakıncalı olduğunu söyledi sebebini sordum ülkemizdeki hayvanların(büyükbaş)% 90 ŞEKER hastası olduğunu söylüyor nedeninin ise fazla süt ve et almak için kullanılan hazır yem olduğunu söylüyor ve bana sordu şehirlimisin diye ben şehirli değilim köylüyüm hocam dedim o zaman git köyünden inandığın insanlardan al gerek sütü tavuğu zebzeyi benden uyarması dedi.şimdi çocuğun tahlil sonuçlarını bekliyoruz hayırlısı inşallah.ve size yaşadığım bir olayı daha anlatayım benim çifcicilik yapan bir arkadaşım var epeyde samimiyiz kışın kabak ekmişti ve tarlaya bende gidiyordum bazen cansıkısı diye ve bana o kabaklardan bir sefer dahi alıp yemek yapmama izin vermedi inanın akşam üstü ilacı atıyor sabah topluyor nereden çıkıyor o kabak şaşırısınız ben anlamadım ve kendisini bu konuda uyardığım da 35-40 bin tl borcunun olduğunu bunu başka türlü çıkaramayacağını söyledi ben onun elinden ekmek bile yemiyorum artık.Bizler bize kurtuluş savaşı yaşatmış avrupalıya hep kızarız şu an pkk denen maşa örgüte kızarız ya kendi kendimizi zehirliyoruz yani bunu yapanlar pkk lıdan avrupalıdan dahamı az düşmanımız birgün aydıncığa gittim bir tanıdığın yanına serası var o zaman domates ekiliydi seranın küçük bir bölümümde ayrı ekilmiş domatesler vardı bezzile de ayırmış diğerlerin den sordum onları kendileri tüketiyormuş bunuda utanmadan söylüyor.ne yapmak gerek bilmiyorum konu çok hassas tabi gayet güzel vicdanlı bir şekilde üreten arkadaşlar da var onlardan özür diliyorum ama durum malesef bu.

ADANA01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön