View Single Post
Eski 11-10-2006, 00:46   #13
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Question Porsuk Çayı’nda toplu balık ölümü

Buyrun, bir tane daha...

Porsuk Çayı’nda toplu balık ölümü

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, (DHA)

Eskişehir’de Porsuk Çayı’ndaki henüz bilinmeyen bir nedenle toplu balık ölümleri başladı.

Mihalıççık İlçesi'ne bağlı Yunus Emre beldesi yakınlarından geçen Porsuk Çayı’nda son bir haftadır yüzlerce balığın öldüğü bildirildi. Yunus Emre beldesinde oturan 60 yaşındaki İlyas Kumrul, çok sayıda ölü balığın kıyıya vurduğunu, balıkların bazılarının da su yüzeyinde can çekiştiğini söyledi.

Porsuk Çayı’ndaki sazan balıklarının toplu halde ölüp kıyıya vurduklarını kaydeden İlyas Kumrul, yetkililerden balıkların ölüm nedenini araştırmalarını istedi.

Balıkların fabrika atıklarından zehirlenerek ölmüş olabileceklerini ifade eden işçi emeklisi İlyas Kumrul şunları anlattı:

“Eskişehir Şeker Fabrikası ile Beylikova İlçesi'ndeki bir deri fabrikası kimyasal atıklarını Porsuk Çayı’na bırakıyor. Balıklar bu zehirli atıklar nedeniyle ölmüş olabilir. Porsuk Çayı’nda son bir haftadır pis bir koku var ve suyun rengi de deşik bir görünümde. Balıkların zehirlenerek toplu halde öldüğünü sanıyorum. Yetkililerin bir an önce gelip burada kapsamlı bir araştırma yapmasını ve sorumluluarın cezalandırılmasını istiyoruz. Ayrıca kıyıya vuran ölü balıkları mevsimlik çalışan tarım işçileri ile köylüler pişirip yiyiyor. Bu balıkları yiyenler de risk altında.”

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/52...id=0&oid=0&l=1

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön