Paylaşımlarınız için teşekkürler. Teorik bilgiler bana ne yazık ki yeterli gelmiyor. Çünkü toprak, güneşe maruz kalma saati gibi sulama periyodunu etkileyen bir kaç faktör var. Bu da ancak deneyimle sağlanabiliniyor. Şu ana kadar forumlarda ayrıntılı bakım bilgilerine rastlayamadım ne yazık ki. Bu yüzden detaylı bakım bilgilerimizi paylaşırsak başkaları için iyi bir kaynak olur diye düşünüyorum.
Daha önce de belirttiğim gibi bir kaç aydır lithopslarıma sahibim. 20 gün öncesine kadar öğleden sonra güneş alan, biraz serince odada idiler. Ama nedense dış ortamın sıcaklığına ve belli saatlerde güneşe maruz kalmalarının onlar için daha iyi olacağını düşündüğümden 15:30'dan güneş batana kadar güneş alan camın önüne, dışarı koydum. Haftada bir de sulama yapıyorum. Ama ben de suyun tabağa çıkmamasına dikkat ediyordum. Sulamayı arttırmalımıyım bilemiyorum. Çünkü sizin yaptığınız gibi iyi güneş alan bir yerde bolca sulanabilir diye okumuştum bir forumda. Ama ben, her tür çiçeğimi genellikle aşırı sulamadan kaybettiğimden az sulamayı tercih ediyorum.
Lithopslarımı Taner Bey'den almıştım. Onun verdiği bilgiye göre lithopslarda gübrelemeye ilkbaharda başlanıp mayıs ayına kadar maksimum 3 kere yapılmalıymış. Fazlası yok. Yanlış hatırlamıyorsam bir forumda çiçek coşturan türü gübreleri tavsiye etmiyorlardı. Ben Taner Bey'in yolladığı beyaz ve yeşil renklerdeki toz gübreyi suya katarak kullandım. İlkbahara kadar da gübre yok artık.
|