View Single Post
Eski 12-06-2009, 07:26   #202
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Teşekkür ederim Sn. Fikreteren. Gündüz sefası(convolvulus) tohumlarını Nisanda doğrudan bahçeye ektim, çok kolay çimlendiler ve çimlenme oranı yüksek oldu.

Sevgili Zenfree, tohumlar bayat olabilir. Bir de bu sene çok tohum ektiğimde farkettim, paketlerin üzerindeki ekim tarihleri çok doğru değil. Martta ekip 20 günde çimlendirebildiklerim, mayısta üç günde çimlendi. Bu çiçek senin balkonuna da çok yakışır.

Vildan Hn, yasemini şidettle öneriyorum. Direğin arka tarafını fotoğraflamalıymışım, çok daha güzel açmış. Bu yasemin tavana kadar çıkınca diğer kolona yönlendirdim, oradan aşağı indiriyorum, sonra serbest bırakacağım ve tekrar yukarı çıkarak diğer kolonu da dolduracak. Verandanın diğer tarafına dikmediğime pişmanım ama tohumdan çimlenenlerden birini dikeceğim, birini de bahçede bankı koyduğum demire sardıracağım (henüz 3-5 cm.ler)

Sevgili Limon haklısın, yaseminin gündüz yanına gidip koklamak gerekiyor ama gece kokusunu salıyor. Dün gece bahçe kapısını kapatırken kokunun evin içine kadar girdiğini farkettim, baymayan hafif ve güzel bir kokusu var. Hanımelinin kokusu daha güzel ama iki senedir en güzel zamanında yakalandığı küllemeden dolayı üç günde bozuluyor kükürt attım bakalım ne olacak. Hasta haliyle bile kokusu merdivenden inenleri cezbediyor.

Gece oturulacak alanda (gündüz güneş almalı) yasemin mutlaka olmalı bence, pisliği, böceği de yok. (Clematisim kokusuz ama dün aldığım kötü durumdakileri adam edebilirsem, çiçeğini de kokusunu da göreceğim)

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön