Konu: Lithops
View Single Post
Eski 12-06-2009, 01:05   #526
Carlos_Cortes
Ağaç Dostu

Carlos_Cortes's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2008
Sayın Astop,

Aslına bakarsanız bu bahsi geçen lithops benim ikinci aldığım lithops'um. Zaten bahsettiğim gibi deneyimsizliğimden biraz da nasibini aldı. Neyse ki kurtuldu.Hatta şuan bütün buruşuklukları düzelmiş durumda ve kocaman oldu

Genel olarak çok çeşitli kaynaklardan bilgi toplayıp kendi methodumu uyguluyorum lithops'larıma bakarken.

Kışın (Aralık - Mart arası) her zaman camın önünde iç taraftalar. Kalorifer var yanında fakat pek bir etkisi olmuyor onlara. Ayda bir azar azar su veriyordum. Artık bunu da yapmayacağım.

Baharda (Mart - Haziran) yine camın önündeler aynı yerde. Ama havaların ısınmasıyla suyu 15 günde bir vermeye başlıyorum.

Yaz gelmesiyle beraber (Haziran - Eylül) onların camın önünden iç tarafa alıyorum. Çünkü onları evde en iyi kendi odamda bakabiliyorum fakat güneş saat 2'den batana kadar direk dik açıdan vuruyor. Bu da Lithops'ların buruşmasına neden oluyor. Camın önünde de sıcaklık 50 derecenin üzerine çıkıyor perde kapatmak gerektiği için. Camın dışı da çok rüzgarlı ve saksılar düşebilir. O yüzden peerdenin iç tarafında fakat perdenin dibindeler. Bu da ortalama 25 - 30 derecelik bir sıcaklık sağlıyor onlar için. Ve güneş dik gelmese bile aydınlık oluyor. Ayrıca suyu 10 günde bir ve saksının dibinden su çıkacak kadar veriyorum. Yani bol bol. Bu arada evde olduğum saatlerde ortalama bir saat sürecek kadar direk güneş ışığı almalarını da sağlamaya çalışıyorum. Günün hangi saati olduğu önemli değil. Ama ben genelde akşam saat 7 gibi koyuyorum camın önüne ta ki güneş binaların arkasında batana kadar ortalama 1 saat...

Sonbaharda ise (Eylül - Aralık) suyu tekrar 15 günde bir'e düşürüyorum ve su miktarını da kısıyorum. Bunu havaların soğumasına göre de ayarlamak mümkün. Aynı şekilde havaların durumuna göre onları tekrar camın önüne alıyorum.

Kullandığım su bildiğimiz içme suyu. Fakat ortalama 1 gün dinendiriyorum suyu.

Herhangi bir gübre kullanmıyorum. Çünkü nasıl bir gübreyi ne oranlarda kullanacağım konusunda bilgim yok malesef. Bu konuda bende aydınlanmak isterim.

Not: Deneyimli arkadaşlarım eğer uygulamarımda bir hata görürlerse bildirmeleri beni mutlu edecektir

Düzenleyen Carlos_Cortes : 12-06-2009 saat 01:07 Neden: Metin ekleme...
Carlos_Cortes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön