Konu: Yasemin
View Single Post
Eski 11-06-2009, 15:46   #384
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Yaseminleriniz çok güzel uyum sağlamışlar.
Yaseminleri gölgeye aldığınızda, daha sağlıklı ve güzel görünüyor gibi gelebilir ama güneşin altında daha sağlıklı ve bol çiçekli olur.

Dikkat edilmesi gereken nokta saksı büyüklüğüdür, küçük saksılar daha kısa zamanda su kaybedeceğinden, sık sık sulamanız gerekebilir. Büyük saksılarda toprak yüzeyinin kuruması sonrasında sulama yapılmalıdır.

Saygılar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi manolya Mesajı Göster
Mutlu Bey, sizden nisan sonlarında aldığım ful yasemin 1-2 haftadır sürekli çiçek açıyor ve terasımızı şenlendiriyor. Nisan sonu ve mayıs başındaki bol yağışlı ve rüzgarlı havalarda sürekli açıktaydı, çok şükür hiç zarar görmedi. Şimdi havalar burada da iyice ısındı, hem ful yasemin hem de ful (grand duke) kızgın güneşin altındalar, aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenirler mi, gölgeye almak gerekir mi?

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön