View Single Post
Eski 10-06-2009, 13:07   #205
ErcümentErle
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-06-2009
Merhaba arkadaşlar, yeni üyeyim ilgili yerde kendimi tanıttım.
Yukarıda Sayın İncifem'in Limon Servileri ile ilgili bir problemi var. fakat bu sorunu kendisi saksıda yaşıyormuş. Aynı problemi ben bahçemde yaşıyorum.
Benim yan yana dikilmiş 23 adet limon servim var. Bunları Şubat ayı gibi diktik. İlk maldığımda çok güzellerdi. Fakat bugün baktığımda aynen İncifem'in gönderdiği fotolarda olduğu gibi dipler ve ortalarda kurumuş dallar mevcut. Bundan 20-25 gün önce bir arkadaşım ağaçlarımın diplerden kurumaya başladığını söyledi. Böcek olduğunu ve ilaç gerektiğini söyledi. Ben de bir ziraat dükkanına giderek durumu anlattım ve SUPRACIDE ilacını aldım. Satıcının söylediği şekilde 1 lt suya 2 çay kaşığı koyarak uyguladım. Ertesi gün böcekleri yine görünce bir kere daha uyguladım. Sonra sanırım daha fazla kuruma oldu. İncifem'e verilen cevaplardan birisi köklerinin dışarı çıkıp çıkmadığı idi. Bunu kontrol ettim, açıkçası öyle görünmüyor sadece bazılarının dibindeki toprak daha tombik duruyor, sanki derine gitmemiş gibi. Şimdi ben bu servilerim için ne yapabilirim acaba?

ErcümentErle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön