View Single Post
Eski 09-06-2009, 23:54   #20
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Casablanca hakkında bazı açıklamalar gerektiğini gördüm. İzninizle düzeltmeleri yapıyorum. Kavram kargaşasını ortadan kaldırmak gerek.
1. Kazablanka çiçeği diye bir çiçek yok!!! Burada konu edilen Oriental Lilium gurubu içinde beyaz çiçekli bir Lilium çeşididir. Bunun gibi Alma ata çeşidi, Ankara çeşidi vb. isimlerle bilinen başka beyaz çiçekli oriental liliumlar da vardır. Oriental liliumlar içinde pembe, kırmızı vb. başka renkli liliumlar da bulunur. (Sn Eylems in liliumları oriental liliumlardan bir çeşittir.)
2. Oriental melezler içinde "Casablanca" çeşidi çok ünlendiği için bütün beyaz liliumlara casablanca denmeye başlanmış ki yanlıştır.
3. Oriental liliumlar soğanları iridir, sonbahar veya ilkbaharda dikilir, Yaz aylarında Temmuz-Ağustos gibi çiçek açarlar. Hafif kokulu iri ve beyaz çiçekleri vardır. Kesme çiçek olarak çiçekçilerde çok bulunur. Ama çiçekçiler 10 misli pahalı satarlar.
4. Casablanca denilen lilium çeşidinin soğanlarının çoğaltılması, bakımı vb. diğer lilium türleri gibidir. Çoğaltılması biraz yavaş olur. Bu nedenle soğanları kıymetlidir.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön