View Single Post
Eski 09-10-2006, 23:35   #26
gallus
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-07-2006
Şehir: denizli
Mesajlar: 258
Kemal Hocam üşenmeden yazmışsınız elleriniz dert görmesin. Erkan Bey' e de ayrıca teşekkür ediyorum. Gerçekten kafamda dolanıp duran bir çok soru cevabını buldu. Daha iyisi varken simit florasanı rafa kaldırmak farz oldu.
Fakat bu sefer de yeni yeni küçük sorucuklar tomurcuklanmaya başladı.
Bahsettiğiniz HQL civa buharlı lambalardan aldım diyelim. benim hazırladığım düzenek standart 4 kişilik bir yemek masasında oluşmakta. Şu an 3-5 saksı mevcut ama sayı artmaya doğru gitmekte. Hal böyleyken. tek bir 80w lamba yeterli gelir mi? yoksa 2 adet 80w yahut 1 adet 125w kombinasyonlarından hangisi daha uygun olacaktır?
Tabii florasanı attığımızda şöyle bir sorunla da karşılaşma olasılığı var mı? Sorun bu lamabaların ne kadar ısı yayıp yaymadığını bilmememden kaynaklanıyor. Daha önce 30 cm kadar yukarıya astığım florasan lambayı bu lamabalarla değiştirdiğimde bitkilerin bundan ne oranda etkileneceği? ne kadar yükseklik yeterlidir. Malumunuz ışıktan yeteri kadar faydalanma ile bitkileri kavurma arasındaki ince oranı tutturmak benim gibi bir amatör tarafından ilk defa da ne kadar doğru yapılabilir?

şimdi gülmece olmasın kurduğum geçici düzenek cam kenarında fakat direk güneş ışığı almayan bir pencere. etraftaki binalar artı havaların artık kapalı olması vs. cam kenarı olması buraya daha sağlam bir sistem yapmamı da engelliyor. maximum fayda sağlamak için buraya hazırlamıştım. bahsedilen lamabalarla hazırlanacak bir sistem için cama kenarı gerekliliği oratadan kalkar mı? aynı odanın duvar tarafında yapay aydınlatmayla yeterli gün ışığı desteği olmadan alacağım verim nasıl olur?
bu sorularımı da cevaplayabilirseniz hemen işe koyulmak isterim. Affınıza sığınarak sabırsızlıkla bekliyorum.Herşey için çok teşekkürler.
Name:  x 001.jpg
Views: 62515
Size:  29.0 KB
Name:  x 002.jpg
Views: 61413
Size:  29.2 KB
gözde canlanması açısından iki fotoğraf. ışık 12 saat süreyle gündüz periyodunda açık bırakılıyor. mekanın asıl sahipleri terasımda beklemekteler. saygılar.Ellerinizden öperler.

gallus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön