View Single Post
Eski 09-06-2009, 17:17   #132
malina
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Konulan her kural, yaşam alanını daraltıyor. Bunu söyleyen sen misin, dediğinizi duyar gibiyim

Zorunluluktan ve ortak bir dil oluşturmak için oluşturulan kurallara ek olarak, aslında belki de sadece bir kez ihlal edilen ve tekrarlanmayacak bir durum için olan kurallardan söz ediyorum.

Hangi kuralları koyacağız?

1. X'ten az sayıda mesajı üyeler, oylamaya katılamasın
2. Mesaj yazmış olsa bile X günden önce foruma üye olmayanlar oylamaya katılamasın

Yarışmaları neden yapıyoruz? Yeni fotoğraflar görüyoruz, bir olaya katılmak eğlenceli oluyor falan filan... Amaçlar arasında eziyet olduğunu hiç sanmıyorum. Oysa eklenecek bu kurallar bizlere eziyet olacak.

Buradan girip üyelerin bu durumlarını tek tek kontrol etmeyi deneyin, üstelik bunu her ay yapın, üstelik onca işin arasına sıkıştırıp, yapın...
Neden?
5 yıldır ilk kez, birinci olmak için böyle bir yol denedi diye...

Bize "yazık" olmasının dışında, yukarıdaki duruma uymayan ama niyetleri hiç de kötü olmayan üyelere de yazık olacak.

Grup olarak üye olan ve aynı kişiye oy verenlerin oylarını saymayıp devam edelim diyeceğim ama Emre Kitiş yapılanı savunuyor. TV'lerdeki yarışmalarda sınırsız ya da bir epey SMS atma özgürlüğü insanları etkiliyor sanırım
Bununla kıyaslayınca bizim tavrımız anlaşılmaz ve komik oluyor...

Olayın tekrarlanmayacağını umarak, mayıs ayı fotoğraf yarışmasında seçilen fotoğraflar için yeni bir oylama yapmayı öneriyorum.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön