View Single Post
Eski 09-06-2009, 01:32   #107
gece
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Yaşam; rüya değil, sorun çözme süreçlerinin toplamı olan zaman dilimi!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Bu sitede de üç kağıtllıcık oluyorsa yazık benim hayallerime. Nerde doğa sevgisi? Nerede dostluk? Nerede çevre bilinci? Yıkıldım. yıkıldım. Biz nereye güveneceğiz? Neye inanacağız? En kötü günüm. Birisi bunun rüya olduğunu söylesin. Lütfen.........................
"Üç kağıtçılık değil de; yazılı kurallara kendini fazla kaptırma, yorumlama" desek. Çünkü Emre_Kitiş'de haksızlığa uğradığını düşünüyor, mağdur edildiğini düşünüp, inanıyor. Ben de böyle olduğuna gerçekten inanıyorum.

Yorum farkı olabilir, doğru bildiğini, ne olursa olsun savunma duygusallığı olabilir, genç olabilir, forumu iyi incelememiş olabilir.

Yazılı olmayan kuralların sadece 'mümkün' anlamına geldiğini, olabileceğine ihtimal bile verilmemiş olduğu için istenmeyen ihtimallerin yazılmamış olduğunu düşünmemiş olabilir.

Demokrasilerin beşiği kabul edilen ülkelerin, yazılı Anayasa'ları bile olmadığını, bunun sebebinin de gerek duyulmadığını; herkesin zaten yazılı olmasa da kurallara uygun ve uyumlu davrandığını bilmiyor, unutmuş, hepsinden ötesi işgüzar arkadaşlarını korumak için mücadele etmesi, kendini öne atması gerektiğini, forumdakilerin kendisine değil, olaya tepki verdiklerini farketmemiş olabilir.

Daha aklıma gelmemiş bir çok ihtimal olabilir.

Hepimiz için biraz empati de gerekiyor olabilir.

Biz kendimize, empatiye, ortak akıla, yazılı olmayan kuralların da varlığına ve saygıyı hak ettiğine, en önemli insan ilişkilerinin çoğunun yazılı olmayan kuralları olduğuna, şüphenin bazen şüphelenilen konudan da kötü olduğuna inanıp, güvenebiliriz.

gece
sinerjiye inanıp, güvenen forum üyesi!

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön